Geoană, despre funcţia sa de la Guvern: „Nici măcar nu am birou. A fost o chestiune de poză“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta şi Mircea Geoană FOTO Arhiva Adevărul
Victor Ponta şi Mircea Geoană FOTO Arhiva Adevărul

Senatorul Mircea Geoană a vorbit astăzi, la TVR, despre funcţia sa de Înalt Reprezentant al Guvernului, despre viitorul politic al lui Ion Iliescu, preşedinte de onoare al PSD, dar şi despre culisele candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale.

„Nici măcar nu am birou la guvern. Nu a fost nimic, a fost o nevoie, ca şi în 2011, când au avut nevoie de voturile mele ca să cadă guvernul Ungureanu şi m-au readus în partid, şi acum când au venit alegerile prezidenţiale au avut nevoie de imaginea mea. A fost o chestiune de poză“, a spus Geoană, referitor la funcţia de Înalt Reprezentant al Guvernului.

Senatorul mai spune că actuala conducere a PSD va încerca să se descotorosească de Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD. „Este o chestiune de strategie politică. Nu poţi să susţii un război pe două fronturi. Şi atunci, gestul tactic al lui Sebi Ghiţă să demisioneze din partid care nu are nicio valoare, poziţia lui în PSD nu este cheia puterii lui, hai să închidem puţin frontul ăsta. Oricum, domnul Iliescu nu mai are vreun loc în structura de conducere a partidului ca preşedinte de onoare la congresul viitor. Oricum, de Iliescu vor scăpa , şi atunci se concentrează pe războiul cu mine în continuare“, a mai declarat Mircea Geoană.

Fostul preşedinte al PSD a vorbit şi de culisele candidaturii lui Victor Ponta. „Putem discuta de ce nu am candidat la preşedinţie pe o altă candidatură decât a PSD. Când am candidat în 2009, când am condus PSD, nu mi s-a părut mie, poate că am greşit din punct de vedere electoral, dar emoţional nu puteam să fiu perceput că sunt cel care conduce la înfrângerea candidatului PSD. În continuare cred că Victor Ponta a greşit candidând. Omul nu şi-a dorit să candideze de fapt, ci a fost împins de oamenii din jurul lui“, a mai susţinut Mircea Geoană.

Citeşte şi:

Dragnea contraatacă: Geoană, Vanghelie, Hrebenciuc şi Voicu fac parte dintr-o frăţie mafiotă din cauza căreia am plecat de la Ministerul de Interne

Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, a declarat vineri că Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Viorel Hrebenciuc fac parte dintr-o „frăţie mafiotă“, asta după ce, la rândul său, a fost acuzat de Geoană că face parte, alături de Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă, dintr-o „frăţie a banului“. Dragnea a mai spus că la presiunile „frăţiei” de a face anumite numiri a renunţat la funcţia de ministru de Interne în 2009.

Mircea Geoană: „Am informaţii. Echipa de consultanţă a lui Ponta i-a spus să facă mai multe secţii de votare. El a spus: «Nu!»

Mircea Geoană afirmă că ultima decizie în privinţa numărului de secţii de votare din diaspora i-a aparţinut lui Victor Ponta. Acesta ar fi refuzat ferm orice idee de suplimentare

Are şanse un nou partid de stânga? Ce spun analiştii despre dihonia din PSD

Excluderea din partid a lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova şi demisia lui Sebastian Ghiţă nu au rezolvat situaţia tulbure în care se află PSD după alegerile din 16 noiembrie. Cine va fi liderul stângii din România? Câte partide de stânga vom avea în primăvară? Acestea sunt întrebările la care au răspuns analiştii politici contactaţi de „Adevărul“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite