Gafă la Cotroceni. Băsescu a transmis mesajul pentru Ziua Imnului cu o lună mai devreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traiana Băsescu FOTO Arhiva Adevarul
Preşedintele Traiana Băsescu FOTO Arhiva Adevarul

Preşedintele Traian Băsescu a a subliniat astăzi, în contextul Zilei Imnului Naţional, că 29 iunie este un bun prilej de a înţelege cât de important este să fim uniţi în jurul valorilor noastre naţionale, pentru că la temelia unui stat puternic stă întotdeauna un popor responsabil şi solidar.

UPDATE: După câteva minute de la postarea mesajului pe site,  Administraţia Prezidenţială a transmis o erată, arătând că a fost vorba de „o eroare tehnică“. „Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri pricinuite“, şi-a recunoscut greşeala Departamentul de Comunicare Publică de la Cotroceni.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis un mesaj, cu prilejul Zilei Imnului Naţional, cu o lună mai devreme. Ziua Imnului Naţional este sărbătorită pe 29 iulie, iar preşedintele Traian Băsescu a transmis mesajul pe 29 iunie.

„Ziua de 29 iunie, când toţi românii sărbătoresc Imnul Naţional, ne oferă un bun prilej să înţelegem cât de important este să fim uniţi în jurul valorilor noastre naţionale“, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului a reamintit momentele grele prin care a trecut ţara noastră şi care au fost însoţite de imnul naţional „Deşteaptă-te române“.

„Imnul Naţional, «Deşteaptă-te, române», născut în Zilele Revoluţiei de la 1848 şi cântat în momente grele pentru naţiunea noastră de către generaţiile care au făurit statul român, ne îndeamnă să înţelegem că la temelia unui stat puternic stă întotdeauna un popor solidar şi responsabil şi că, fără implicarea activă a tuturor cetăţenilor săi în viaţa societăţii, nu putem avea o ţară stabilă, prosperă şi demnă“, a mai precizat preşedintele.

Băsescu îi îndeamnă pe români să sărbătorească aşa cum se cuvine această zi importantă. „În această zi de sărbătoare îi invit pe toţi românii să cinstească şi să onoreze cu sufletul deschis Imnul nostru Naţional, «Deşteaptă-te, române»!“, a transmis preşedintele.

„Deşteaptă-te, române!” este, din 1990, imnul naţional al României, al cărui autor este necunoscut. Versurile aparţin lui Andrei Mureşanu, poet, ziarist şi un adevărat tribun al Secolului XIX.

Materiale pe aceeaşi temă:

Mesajul preşedintelui de Ziua Drapelului: „Drapelul aminteşte de datoria sfântă de a servi cu credinţă patria “

Traian Băsescu i-a mulţumit lui Crin Antonescu pentru că îl va reprezenta la ceremonia de aderare a Croaţiei la UE

Traian Băsescu susţine că România are 400 de milioane de euro alocate pentru diminuarea şomajului în rândul tinerilor

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite