Gabriel Popa, liderul tinerilor din PMP: Băsescu ne-a spus: „Dacă vă aşezaţi lângă un stâlp şi oamenii se uită mai mult la stâlp, atunci nu aveţi ce căuta în politică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele organizaţiei de tineret a PMP, Gabriel Popa, a vorbit, la Adevărul Live, despre calculele politice ale popularilor, posibila colaborare cu PSD în Consiliul General, precum şi despre obiectivul pentru parlamentare.

Principalele declaraţii: 

Am 26 de ani, am terminat Administraţie Politică. Am o pasiune pentru politică de mic copil. Am vrut să mă implic într-un partid nou, un partid care nu făcuse parte din Guvernele de tranziţie. M-am regăsit în această echipă pentru că PMP susţine tinerii. Preşedintele spune că 80% sunt tineri.

Cu cine aţi votat în 2009?

Şi în primul tur şi în al doilea tur cu Traian Băsescu.

Aveţi un proiect de reducere a TVA pentru fitness.

Noi ne-am propus să venim cu proiecte concrete pentru tineri. Am organizat marşul cărucioarelor pentru acei copii de la Piteşti. Am citit nişte statistici şi am văzut că România se află pe locul III la obezitate. Şi am văzut că în UE sunt nouă state membre care au o cotă redusă de TVA. Proiectul va fi depus la începutul sesiunii parlamentare. Nu este o iniţiativă electorală şi nu văd de ce celelalte partide nu ar susţine.

Despre suplimentarea bugetului pentru Catedrala Mântuirii

Nu este o colaborare tacită cu PSD. Retorica „Vrem spitale, nu vrem catedrale“ este depăşită. Costă 80 de milioane de euro şi 50 se vor întoarce la buget. Catedrala este construită mai mult din donaţii. Catedrala nu se construieşte din bani publici. Sunt patru consilieri din partea PMP. Noi ne-am poziţionat şi Robert Turcescu a anunţat că suntem în opoziţie faţă de primarul general. Nu susţinem iniţiativele doamnei primar.

Despre fuziunea dintre PMP şi UNPR

La nivelul organizaţiei de tineret nu au fost probleme. O parte din colegi au ales să plece la PSD, dae este vorba de o mică parte. Am mers pe aceleaşi principii ca seniorii. Unde ei au organizaţii mai bune au primit funcţia de preşedinte.

Ne-a adus experienţă. PMP are doi ani şi jumătate de la înfiinţare. Colegii de la tineretul UNPR aveau experienţă. Vom avea Şcoala de Vară. Preşedintele Traian Băsescu va fi prezent.. La Şcoala de Vară vom lansa un proiect privind reglementarea internshipului.

Despre moţiunea de cenzură

PMP nu este masa de manevră a lui Liviu Dragnea. Nu susţinem moţiune de cenzură şi credem că este doar un joc de imagine. PMP va vota împotrivă. Nu a bătut la uşa PMP. Domnul Dragnea spunea că nu va negocia cu Traian Băsescu. Traian Băsescu ar conduce mult mai bine Bucureştiul decât Gabriela Firea.

Cum aţi caracteriza activitatea Guvernului Cioloş?

PR. Nu văd prea multe lucruri. Suntem singurul partid care chiar discută despre proiecte pentru oameni. Suntem partidul care cere să se interzică pentru cel puţin cinci ani defrişarea pădurilor. Suntem singurii care au cerut alegeri în două tururi. Au votat 83% pentru alegeri într-un singur tur. Când şi-au dat seama că liberalii nu vor câştiga, au cerut alegeri în două tururi.

Despre lista pentru parlamentare

La noi listele nu vor veni de la centru, ci vor fi stabilite de fiecare organizaţie. Locul doi la alegerile parlamentare va fi al organizaţiei de tineret. Eu sunt un exemplu de tânăr promovat de PMP. Nu sunt susţinut de cineva anume, nu sunt rudă cu nimeni. Eu m-am născut în Bucureşti şi aici voi dori să candidez. Dacă voi candida, voi candida pe listele din Bucureşti. 

Vom lua un scor cu două cifre. Noi suntem partidul lui Traian Băsescu şi avem o mentalitate de câştigători. Noi ne propunem să câştigăm. Vom avea oameni în toate secţiile de votare şi vom obţine un scor cu două cifre. Simpla prezenţă a lui Traian Băsescu ne motivează.

Domnul Traian Băsescu ne-a spus să ieşim pe stradă şi să vorbim cu oamenii. Eugen Tomac ieşea pe stradă de la 5 de dimineaţa. Aşa au făcut şi ceilalţi candidaţi. Dacă voi ieşiţi într-o staţie şi vă puneţi lângă un stâlp, iar oamenii se uită mai mult la stâlp, nu aveţi ce căuta în politică.

Despre legea votului prin corespondenţă

Este un dezastru. Noi am propus modificarea legii şi permiterea înregistrării online. Am cerut deschiderea unor secţii de votare acolo unde sunt minimum 3.000 de români.

Despre relaţia cu R. Moldova

Noi suntem singurul partid care şi-au asumat unirea cu Republica Moldova. Suntem singurul partid care este preocupat de românii din Republica Moldova. PNL a încercat să se apropie de românii din Diaspora după alegerea preşedintelui Klaus Iohannis. Diaspora este o resursă economică foarte importantă. Ne dorim să-i aducem înapoi acasă şi cred că vom reuşi să convingem o parte din ei.

Despre relaţia cu presa

Îmi doresc să am o relaţie bună cu rpesa. Ca politican trebuie să comunici şi voi cultiva relaţia aceasta. La Şcoala de Vară vom invita atât televiziunile, cât şi presa scrisă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite