FOTO Ponta a discutat cu Obama timp de 15 minute, la stadionul din Johannesburg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta, aflat la Johannesburg, a avut o întâlnire cu preşedintele american Barack Obama, cu care a discutat timp de 15 minute, în tribuna stadionului în care a fost organizată ceremonia în memoria fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela.

Surse din delegaţia premierului afirmă că discuţia a avut loc într-o lojă a stadionului, după ce preşedintele american şi-a susţinut discursul în memoria lui Nelson Mandela, premierul Ponta fiind prezentat lui Obama de către fostul prim-ministru britanic Tony Blair.

În timp ce preşedintele Obama îşi susţinea discursul, Ponta s-a apropiat de Tony Blair, cu care are o relaţie apropiată, iar la finalul discursului amândoi s-au îndreptat spre preşedintele SUA, Ponta fiind prezentat acestuia de către Tony Blair.

image

Premierul Victor Ponta a confirmat întâlnirea cu Obama, adăugând că nu a discutat "nimic oficial" cu acesta.

image

Alături de premierul României, Victor Ponta,la Johannesburg se află şi fostul preşedinte din perioada 1996-2000, Emil Constantinescu. 

80.000 de persoane participă la ceremonia de adio organizată în memoria fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, decedat joi seară, la vârsta de 95 de ani.

Ceremonia organizată în memoria fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela a început, marţi, ,cu o întârziere de o oră, cu intonarea imnului sud-african pe stadionulFirst National Bank (FNB), cunoscut şi sub denumirea Soccer City, din Soweto, în apropiere de Johannesburg, în prezenţa a numeroşi şefi de stat şi de guvern, relatează AFP.

În ciuda ploii, mulţimea nu a încetat să cânte şi să danseze, pe aşteptarea derulării ceremonialului de comemmorare.

„Nkosi sikelel' iAfrika” („Dumnezeu să binecuvânteze Africa”) a intonat mulţimea, începând imnul naţional sud-african. 

Cincizeci şi trei de şefi de stat şi de guvern se află în Africa de Sud pentru a participa la funeraliile lui Nelson Mandela, a anunţat duminică ministrul sud-african de Externe, Maite Nkoana-Mashabane, citat de AFP.

Pe lista oficialilor europeni care asistă la ceremonie se numără: Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, precum şi presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Printre marii absenţi se află preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi premierul israelian, Benjamin Netanyahu, care a invocat motive financiare pentru a absenta de la ceremonie. 

Nelson Mandela va fi înmormântat pe 15 decembrie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite