FOTO Liderii PSD, ALDE şi Pro România au ignorat recomandările autorităţilor pentru răspândirea coronavirus. Toţi trei criticau măsurile ca fiind prea blânde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Marcel Ciolacu, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Pro România şi mai mulţi parlamentari au ignorat luni recomandarea autorităţilor privind evitarea răspândirii coronavirus. Concret, aceştia nu au respectat recomandarea de a evita formarea unui grup mai mare de trei persoane, în contextul în care cei trei lideri l-au criticat pe ministrul de Interme Marcel Vela că nu a luat măsuri mai stricte.

„Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 şi evitarea formării oricărui grup de persoane (mai mult de 3 persoane care nu locuiesc împreună)”, transmitea sâmbătă seara ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Cu toate astea, Marcel Ciolacu, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta s-au întâlnit la aceeaşi masă alături de alţi parlamentari pentru a stabili bazele unui proiect de lege care include o serie de facilităţi fiscale, amânare şi reeşalonare de plăţi acordate companiilor şi angajaţilor acestora. Printre măsuri, se propune amânarea plăţilor la utilităţi atât pentru persoane fizice, cât şi pentru companii.

„Am avut un avans de două săptămâni. Îl pierdem în fiecare zi”; „Aş fi fost mai drastic”

Toţi cei trei lideri ai partidelor ai criticat măsurile luate de liberali, afirmând că sunt prea blânde.

„Cred că a contat şi decizia politică, nu numai a specialiştilor. Este o diferenţă mare între recomandări şi interzicerea circulaţiei. Aş fi fost mai drastic, să vedem dacă România funcţionează doar pe bază de recomandări. Eu aş fi lăsat politicul şi aş fi permis ca specialiştii să-şi impună punctul de vedere. Sunt convins că domnul Arafat şi domnul Despescu şi-ar fi dorit ca lucrurile să fie mult mai clare”, a spus Ciolacu la Digi 24.

„Nu-mi dă pace un gând! Oare conducătorii noştri au ştiut din timp de acest virus, dar nu au făcut nimic pentru a nu speria poporul şi a câştiga nişte alegeri anticipate pe care şi le-au dorit cu atâta ardoare? Să avem neşansa unor conducători atât de ticăloşi încât să treacă sub tăcere acest pericol doar pentru a câştiga câteva locuri suplimentare în Parlament? Să fie diplomaţii noştri atât de slab pregătiţi încât, cei din zonele unde a început criza coronavirus, nu au informat Ministrul de Externe, Prim-Ministrul şi Preşedintele României despre dezastrul din zonele în care ei erau? Să fie atât de diletante serviciile noastre de informaţii încât să nu tragă în timp util semnale de alarmă către Preşedinte şi Guvern? Să nu mai aibă România nici un prieten care să-i tragă de mânecă şi să le spună că situaţia e gravă şi că e mai bine să se pregătească pentru vremuri grele decât să se joace de-a politica?”, a scris preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu luni pe Facebook. 

„De ce nu facem de zece ori amenzile nu pentru cei care încalcă propunerile, nu recomandările, pentru cei care încalcă regulile. Toţi trebuie, cei care nu lucrăm în serviciile esenţiale, să stăm acasă. (...) Trebuie să explice că de mâine «am decis să nu mai ieşiţi din casă decât până la magazinul de mâncare şi până la doame fereşte, spital.» Atât. Era o măsură pe care trebuia să o luăm din secunda în care am început să aducem români din zonele cele mai infestate. Am avut un avans de două săptămâni. Îl pierdem în fiecare zi”, a spus şi liderul Pro România Victor Ponta într-un clip pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite