Florin Cîţu: Comisia Europeană susţine eliminarea MCV pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu / FOTO Facebook
Florin Cîţu / FOTO Facebook

Comisia Europeană susţine eliminarea MCV pentru România la finalul acestui an, a anunţat premierul Florin Cîţu, în urma unei întâlniri cu Věra Jourová, vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru Valori şi Transparenţă.

„Veşti bune pentru România! Comisia Europeană susţine eliminarea MCV la finalul acestui an. Astăzi am avut o întâlnire cu doamna Věra Jourová, vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru Valori şi Transparenţă”, a precizat Florin Cîţu într-o postare pe Facebook. 

„Guvernul României susţine acest mecanism de evaluare unitară a statului de drept cu privire la toate statele membre ale UE. Respectarea statului de drept, a democraţiei şi a drepturilor fundamentale ale omului nu sunt negociabile. Ele reprezintă fundamentul politic primar al Uniunii Europene şi trebuie protejate cu îndârjire”, a adăugat şeful Executivului.

Premierul a mai spus că Guvernul României susţine eliminarea şi repararea modificărilor legislative nefericite aduse legilor justiţiei în perioada 2017-2019.

„Împărtăşesc dorinţa doamnei Jourová de a finaliza în prima jumătate a acestui an angajamentele cu privire la statul de drept, pe care România le are ca stat membru al Uniunii Europene. În acest sens, coaliţia legislativă şi Ministrul Justiţiei, în dialog continuu cu reprezentanţii autorităţii judecătoreşti şi ai societăţii civile au un obiectiv european: să livreze o legislaţie care să garanteze independenţa justiţiei pe termen lung şi să reziste în faţa presiunilor politice conjuncturale”, a spus Florin Cîţu.

Anterior, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a salutat anunţul făcut de vicepreşedintele Comisiei Europene, Vera Jourova, potrivit căruia România ar putea scăpa de MCV chiar anul acesta. Liberalul susţine că această veste reprezintă o recunoaştere a efortului depus de  actuala coaliţie de guvernare, de îndreptare a legilor justiţiei promovate de PSD în perioada 2017-2019 şi oprite de Klaus Iohannis prin Referendum.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite