Firea îl critică pe Iohannis, pentru refuzul remanierii: Românii nu îşi vor mai lua salariile, pensiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea Inquam Photos / George Calin
Gabriela Firea Inquam Photos / George Calin

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea critică decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a refuza remanierea propusă de premier, spunând că într-o criză guvernamentală românii nu îşi vor mai lua salariile, pensiile, instituţiile nu vor mai funcţiona.

Klaus Iohannis a respins, miercuri, toate propunerile de miniştri pentru Guvernul Dăncilă şi a cerut din nou demisia premierului. Preşedintele Pro România, Victor Ponta, afirma că, din acest moment, funcţionarea Guvernului este blocată şi că trebuie ca premierul să vină chiar luni în Parlament pentru a cere votul pe restructurare.

Gabriela Firea, vicepreşedinte al PSD, trage un semnal de alarmă şi anunţă că, din cauza refuzului remanierii, nu vor mai putea fi ţinute şedinţe de guvern, iar angajaţii şi pensionarii sunt în situaţia de a nu-şi mai primi salariile şi pensiile.

„Guvernul poate fi demis dacă premierul îşi scrie demisia sau dacă o moţiune de cenzură trece prin Parlament. Câtă vreme nu suntem în cele două situaţii, Guvernul este legal la Palatul Victoria pentru că a fost votat de o majoritate parlamentară în urma unor alegeri parlamentare pe care PSD şi ALDE le-au câştigat. Practic, nu avem acum altceva de făcut decât să aşteptăm paşii democratici care vor urma în zilele următoare, deoarece începe şi sesiunea parlamentară. Suntem cu toţii îngrijoraţi şi ar fi ilar să abordăm un optimism şi să spunem că nu se întâmplă nimic. Mi-aş dori ca cei care iau decizii importante preşedintele, premierul, parlamentarii, cei care participă la negocieri să se gândească la cetăţeni. Ce ar însemna o ţară intrată în criză, într-o sincopă executivă, Doamne fereşte de o catastrofă, de un moment neplăcut în care instituţiile trebuie să funcţioneze la maximum. Nu cred că preşedintele ar lăsa ţara într-o situaţie ca guvernul să nu mai poate face şedinţe, ministerele să nu mai poată funcţiona. Să facem un exerciţiu: cu o criză guvernamentală, românii trebuie să ştie că nu îşi vor mai lua salariile, pensiile, că instituţiile nu vor mai funcţiona. Într-un fel sau altul cei care au contribuit la tabloul de azi, toţi trebuie să găsească soluţia, dar nu influenţată de campanie prezidenţială”, a declarat Gabriela Firea.

Vicepreşedintele PSD susţine că „toţi actorii politici trebuie să dea dovadă de maturitate” şi că „ţara asta nu-şi permite un hău legislativ”.

„Politicienii trebuie să aibă maturitate şi responsabilitate, să se gândească în primul rând la români, nu doar să facă declaraţii foarte frumoase citite de pe anumite foi, ci să dovedească cu adevărat că ţin la această ţară. Dacă se gândesc doar la cât mai câştigă în campania prezidenţială şi cât mai pierde un adversar, nu cred că este normal şi sunt convinsă că românii vor sancţiona aceşti politiceni care se gândesc doar la ei”,a mai spus Firea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite