Explicaţia lui Băsescu pentru apariţia AUR: O reacţie la USR-ul neo-marxist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook / Traian Băsescu
FOTO Facebook / Traian Băsescu

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a afirmat într-o intervenţie la Realitatea TV că apariţia Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) este o reacţie la USR. Fostul preşedinte e de părere că izolarea sa în Parlament ar fi cea mai bună idee şi a criticat televiziunile pentru promovarea AUR. „Daţi poporului Şoşoacă, o să aibă poporul Şoşoacă. Uitaţi-vă la România TV care dacă nu are Şoşoacă nu are emisiune, uitaţi-vă la Antena 3”, a spus Băsescu.

Fostul preşedinte a asemănat AUR cu PRM, explicând că formaţiunea din urmă a dispărut după ce a fost izolată în Parlament. 

„AUR este o reacţie la apariţia unui partid omolog, dar în cealaltă parte a spectrului politic: USR neo marxist, AUR un partid de extremă dreapta. AUR a luat, să mă scuze cei care se vor simţi jigniţi, obiective de genul legionarilor din perioada interbelică. USR sunt un partid neo-marxist care nu va avea foarte multe de spus în politică românească dintr-un motiv simplu: nu vor face mai nimic în afară de zgomot.

AUR a apărut că o reacţie la USR. Sunt cei doi poli ai spectrului politic românesc. În ceea ce priveşte izolarea AUR, în timpul partidului România MARE s-a mai întâmplat aşa ceva - partidul a fost izolat până a dispărut. Poate nu e cea mai rea idee. Nu partidele o promovează pe Şoşoacă, nu partidele promovează AUR. AUR are două elemente: tricolorul în mâna şi poporul în gură, fraze foarte simple. Televiziunile îi promovează”, a declarat Traian Băsescu într-o intervenţie la Realitatea TV.

Europarlamentarul a recunoscut apoi că i-a luat apărarea liderului AUR George Simion în trecut, atunci când promova unirea României cu Republica Moldova, însă precizează că „între timp şi-a schimbat ideile”. În ce priveşte creşterea AUR, Băsescu e de părere că reprezintă o enigmă.

„Daţi poporului Şoşacă, o să aibă poporul Şoşoacă. Uitaţi-vă la România TV care dacă nu are Sosoaca nu are emisiune, uitaţi-vă la Antena 3, uitaţi-vă la jurnale la dumneavoastră (n.r. Realitatea).

Îmi aduc aminte şi când George Simion se tăvălea prin Bucureşti şi i-am luat apărarea pentru că o făcea în numele reunificării României cu Republica Moldova. Între timp şi-a schimbat ideile. Nu am nimic împotriva lui. EU nu am vorbit de promovarea lui în campanie. Rămâne o enigmă cum un partid creşte de la 1 la 10%. 

Faptul că de dimineaţă până seară televiziunile ne servesc ce face Şoşoacă este o realitate. Eu îmi asum susţinerea preşedintelui AUR când vorbea de unirea cu Moldova. Dar de la ce făceau atunci, îl mai auziţi pe George Simion să vorbească serios de reunificare? E cam mult pentru un partid extremist să creadă că va înlătura tot că să vină ei la putere”, a conchis Băsescu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite