Elena Udrea acuză USL că vrea să treacă bugetul prin „metoda Anastase"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea acuză USL că vrea să treacă bugetul fără cvorum  FOTO Adevărul
Elena Udrea acuză USL că vrea să treacă bugetul fără cvorum  FOTO Adevărul

Deputatul PDL Elena Udrea susţine că USL doreşte să treacă bugetul pe anul 2013, deşi în Parlament nu ar exista cvorum. Parlamentarii PDL au părăsit sala de plen, în semn de protest faţă de decizia USL de a nu supune dezbaterii toate amendamentele opoziţiei.

„Cei de la USL ne acuzau pe noi că am trecut votul la legea pensiilor fără cvorum. O acuzau pe Roberta Anastase că a numărat greşit. Ei încearcă acum să facă exact acelaşi lucru. Trec bugetul fără să aibă cvorum", a explicat deputatul Elena Udrea.

Ea a precizat că PDL a depus peste 10. 000 de amendamente la buget, 6000 dintre acestea fiind amendamentele depuse de USL la bugetul din 2012 al Guvernului Boc.„Considerăm că este decent din partea puterii să supună dezbaterii şi amendamentele opoziţiei. Cine ştie, poate de acolo se vor face corecţii bugetare, se vor aduce îmbunătăţiri. Ar trebui să ne asculte, poate reuşim să îi convingem", a mai precizat Udrea.

În anul 2010, Roberta Anastase, pe atunci preşedinte al Camerei Deputaţilor, a fost acuzată că a numărat voturi în plus pentru a trece propunerea guvernului Boc pentru legea Pensiilor.

La vremea respectivă, partidele din opoziţie au acuzat-o pe Roberta Anastase de fraudă şi au depus plângere penală. „Recunoaşterea inculpatului, a doamnei Anastase, nu-i înlătură răspunderea pentru faptul că a fraudat un vot la o lege atât de importantă cum e legea pensiilor. Eventual, nu ştiu, o să primească o pedeapsă mai mică. Frauda s-a produs în faţa camerelor de luat vederi, a afectat deja - sigur, n-a intrat în vigoare, dar a creat o stare de panică la cei şase milioane de pensionari. Dacă doamna Anastase - o încurajez în acest sens, să-şi recunoască frauda şi să reia votul - face un pas, e doar un pas. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să răspundă. Ar însemna să acceptăm că preşedintele unei Camere fură un vot şi când este prins de dvs, de presă, şi de noi, cei din Opoziţie, îşi ia vorba înapoi şi supune din nou votul", spunea Victor Ponta după votul la legea Pensiilor.

Proiectul legii pensiilor a fost adoptat, în anul 2010, în absenţa PSD şi PNL, cu 170 de voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi 3 abţineri.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite