DSP spune că adeverinţa Dianei Şoşoacă nu e valabil emisă. Reacţia senatoarei AUR şi ce se va întâmpla în continuare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adeverinţa medicală prezentată de senatoarea AUR Diana Şoşoacă pentru a fi exceptată de la purtarea măştii nu este valabil emisă conform ordinului 874/2020, a răspuns DSP la solicitarea Senatului, a anunţat şefa Comisiei de validare din Senat, Iuliana Scîntei, relatează Libertatea. Senatoarea va trebui să meargă la Medicina Muncii din Senat, iar până atunci să poarte mască.

„A venit răspunsul de la DSP că adeverinţa nu este valabil emisă conform ordinului 874/2020, pentru că adeverinţele care fac posibilă exceptarea de la purtatul măştii trebuie să fie emise de medicul de medicină a muncii.

Ori în cazul dumneaei, trebuie să obţină o adeverinţă de la medicul de medicină a muncii din Senat, care pe baza recomandărilor făcute de medicul de familie şi confirmate de un medic specialist, spune că bolile pe care le are sunt din categoria celor care au nevoie de oxigenare” a declarat senatoarea Laura-Iuliana Scîntei, preşedinta Comisiei de validare din Senat, pentru Libertatea.

„Am informat-o pe doamna Şoşoacă, i-am prezentat punctul de vedere, am îndrumat-o către medicul de medicina muncii din cadrul Senatului României. Până va obţine un document legal, emis de Medicina Muncii a Senatului, pe baza recomandării medicului specialist care spune că suferă de o boală care îi afectează capacitatea respiratorie, doamna senator trebuie să poarte mască  în plenul Senatului României, lucru pe care l-a înţeles. În cadrul comisiei de validare, pe durata întregului proces de validare, doamna Şoşoacă a purtat mască”, a spus Scînteie.

Senatoarea AUR  a spus într-un live Facebook că va depune plângere penală contra Senatului, DSP-ului şi presei.

„Cred că ăştia nu ştiu cu cine se pun. Am fost anunţată că adeverinţa mea medicală şi adresa de la comisia de validare către DSP au fost făcute publice, cu toate datele mele confidenţiale şi cu codurile bolilor mele expuse presei.

 În acest moment mi s-a încălcat toate drepturile cu privire la confidenţialitatea datelor de identititate şi cu privire la confidenţialitatea stării mele de sănătate. Şi vă spun, din acest moment voi face plângeri penale atît împotriva membrilor Senatului, cât şi de la Ministerului Sănătăţii, DSP-uri, cât şi împotriva celor din presă care şi-au permis să publice datele mele fără acordul meu”, a spus Şoşoacă, potrivit Libertatea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite