Desfiinţarea SIIJ, legea offshore, revizuirea legilor Justiţiei şi Certificatul Verde, printre priorităţile legislative ale PNL în această sesiune parlamentară

0
0
Ionut Stroe FOTO Inquam Photos
Ionut Stroe FOTO Inquam Photos

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a anunţat că printre priorităţile legilslative ale PNL în această sesiune parlamentară se numără desfiinţarea SIIJ, revizuirea şi corectarea legilor justiţiei, corectarea celebrei OUG 114 din perioda Dragnea legată de exploatarea offshore la Marea Neagră modificarea legislaţiei privind achiziţionarea terenurilor agricole şi certificatul verde, în urma discuţiilor cu partenerii de coaliţie.

„Cea de-a doua parte a şedinţei a fost legată de agenda parlamentară a PNL, proiecte legislative care se află în dezbatere în acest moment sau care vor fi iniţiate şi susţinute de PNL. Am asumat conducerea Guvernului şi în mod evident că mare parte a acestor iniţiative parlamentare ţin şi de interesul guvernării. De asta, tot ceea ce definim noi liberalii ca fiind reforme, investiţii, implementarea PNRR, trebuie să fie în mod obligatoriu dublate şi susţinute legislativ de lucrurile pe care le veţi găsi în agenda noastră parlamentară. Foarte probabil ca în această sesiune volumul discuţiilor legate de PNRR să crească şi e un lucru care, evident, va ţine şi de chestiunea pensiilor şi de chestiunea sistemului bugetar, de exemplu de salarizare. Avem un termen 31 martie până la care trebuie să ieşim şi MFP e avizat de chestiunea aceasta. Avem un aspect foarte important şi un angajament pe care trebuie să îl onorăm – desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, adică legea pentru desfiinţarea SIIJ care trebuie finalizată şi adoptată până în luna martie. Avem pe agenda noastră parlamentară modificări legislative care să deblocheze investiţiile din zona Mării Negre privind problemele pe care le avem în zona energiei. Putem debloca aceste chestiuni în momentul în care vom face modificări la celebra OUG Dragnea 114/2018 care a blocat exploatarea offshore de gaze la Marea Neagră”, a declarat Ionuţ Stroe, marţi la Parlament. 

El a vorbit şi despre modificarea articolelor care reglementează acea interdicţie pentru o perioadă de doi ani de a vinde acţiunile companiilor de stat şi a societăţilor naţionale.

„Un aspect foarte important de pe agenda noastră parlamentară ţine şi de simplificarea achiziţiilor a terenurilor agricole ca să deblocăm vânzările şi cumpărările de terenuri agricole. E posibil să avem un consens aici. E vorba de modificări la legea 17/2014. La fel, ne dorim să eliminăm din lege, în această sesiune parlamentară, articolele care reglementează interdicţia pentru o perioadă de doi ani de vânzare a acţiunilor companiilor de stat şi a societăţilor naţionale şi listarea la bursă a companiilor cu capital de stat. Nu în ultimul rând, important pentru noi în această sesiune parlamentară este să facem corecturi la legile justiţiei, legea 303, 304, 317 dintr-o perioadă de tristă amintire, prin acel pachet de legi introdus de Dragnea la vremea respectivă care trebuie evident revizuite şi corectate. În egală măsură ar trebui să continuăm discuţiile în Parlament, alături de partenerii noştri de coaliţie, legate de acest certificat verde pentru că este o chestiune aflată în dezbatere şi e blocată în Parlament şi trebuie să o lămurim în această sesiune parlamentară”, a conchis liberalul.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite