Dan Voiculescu şi-a lansat cartea „USL: Ideea care l-a îngenuncheat pe Băsescu Traian“. Tăriceanu şi Geoană, prezenţi la eveniment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondatorul PC, Dan Voiculescu, şi-a lansat astăzi cartea „Uniunea Social Liberală. Ideea care l-a îngenuncheat pe Băsescu Traian“, în prezenţa academicianului Dinu Giurescu, a politicienilor Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu şi a jurnaliştilor din trustul Intact.  Concluzia lui Dan Voiculescu a fost următoarea: Crin Antonescu este vinovat pentru ruperea alianţei, pentru că a dat dovadă de o „nenorocită dorinţă de putere“.

Dan Voiculescu a vorbit succint despre ruperea alianţei dintre PSD şi PNL. „ Nu m-am gândit niciodată că USL se va destrăma. Motivul real al ruperii USL a fost nenorocita dorinţă de putere, mă scuzaţi de expresie“, a spus Voiculescu. Cel vizat era, evident, liderul PNL Crin Antonescu, fostul partener al conservatorilor în alianţa de centru-dreapta.

„Crin Antonescu a realizat că e foarte greu să fie candidatul USL la prezidenţiale. Atitudinea lui arogantă faţă de PSD şi PC a dus la ruperea alianţei. Dacă Antonescu era sigur că e candidatul USL la prezidenţiale, alianţa ar fi existat şi astăzi. Un om normal, cum e Antonescu, pentru că nu ştiu dacă e mai frumos sau mai cult decât noi, a reuşit să distrugă USL. În loc să construim, ne vom lupta încă şase luni“, a spus Voiculescu.

Cât despre Traian Băsescu, patronul Intact a vorbit astfel: „Un om ca Băsescu, odată îngenuncheat, nu se mai ridică. El a crezut că noi suntem mateloţii săi. Asta e fribra lui“.

„Se citeşte pe nerăsuflate

Mircea Geaonă şi Călin Popescu Tăriceanu au vorbit şi ei la eveniment, dar mai mult despre politică şi mai puţin despre carte.  Chiar dacă a trecut mai bine de o lună de la ruperea USL, Tăriceanu încă nu s-a resemnat şi crede că proiectul trebuie dus mai departe. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a lăsat deoparte frazele oficiale şi a avut mai multe aprecieri stilistice. „Domnilor, când mi-a trimis Dan Voiculescu cartea, m-am întrebat cum o fi scrisă, pentru că domnul Vociulescu este profesor de economie. Când am citit-o, am văzut că este o filă de istorie. Se citeşte pe nerăsuflate, ca un roman poliţist. Este scrisă într-un stil jurnalistic american“, a spus Chirieac.

„Luni 7, decembrie 2009“
Autorul Dan Voiculescu povesteşte că proiectul USL s-a născut  imediat după ce Traian Băsescu a câştigat al doilea mandat de preşedinte. Mai exact, în dimineaţa când Mircea Geaoană s-a trezit înfrânt, deşi se culcase preşedinte. „Ideea unei mari Alianţe Social Liberale a apărut, în cazul meu, luni 7, decembrie 2009...o zi complicată, lungă, dificil de administrat. (...) În acea dimineaţă, care urma unei nopţi tensionate, descopeream în jurul meu o lipsă generală de entuziasm şi motivaţie, un blocaj absolut“, scrie Voiculescu. La întrebarea „Ce urmează pentru USL?“, Dan Voiculescu răspunde astfel: „Să se retragă în cărţile de istorie, ca deţinătoare a unor recorduri politice greu de egalat în următorii 50 de ani“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite