Cum insistau cei din USR-PLUS în iarnă ca premier să fie Cîţu, nu Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În decembrie USR-PLUS îl prefera pe Florin Cîţu şi se opunea lui Ludovic Orban FOTO Colaj
În decembrie USR-PLUS îl prefera pe Florin Cîţu şi se opunea lui Ludovic Orban FOTO Colaj

USR PLUS, partidul din Coaliţie care nu-l mai vrea pe Florin Cîţu în funcţia de premier după criza politică generată de demiterea lui Stelian Ion, l-a susţinut pe în iarnă pe Cîţu să preia funcţia de şef al Guvernului în detrimentul lui Ludovic Orban. Între timp, USR-PLUS l-a reevaluat pe primul ministru după ce le-a dat afară din Guvern mai mulţi miniştri.

„USR PLUS îşi exprimă dorinţa şi disponibilitatea de a continua discuţiile asupra structurii şi programului unei guvernări pe baza unei majorităţi alături de PNL şi UDMR. Ambele variante de premier propuse de partide la consultările cu preşedintele României, Dacian Cioloş din partea USR PLUS şi Florin Cîţu din partea PNL, au susţinere din partea noastră”, transmitea USR-PLUS într-un comunicat, pe 16 decembrie 2020, la 10 zile de la alegerile parlamentare.

„Considerăm că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcţia de premier şi neîndeplinirea angajamentelor luate faţă de USR PLUS, nu răspunde aşteptărilor electoratului de centru-dreapta care işi doreşte un nou început şi o guvernare cu mandat reformist”, mai arătau cei din USR-PLUS. 

În urma pretenţiilor USR-PLUS, conducerea PNL a flexibilizat mandatul de negociere, astfel încât pe masa Coaliţiei să fie două variante: Ludovic Orban şi Florin Cîţu. În cazul alegerii lui Orban, Cîţu devenea preşedinte al Senatului, iar în caz contrat, Ludovic Orban preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite