Cum explică Mircea Geoană prezenţa lui Mihai Gâdea în SUA: Cred că se uită la audienţă. Am fost consultat şi nu am avut nicio obiecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu şi Mihai Gâdea au avut o agendă comună în SUA FOTO Facebook
Alina Gorghiu şi Mihai Gâdea au avut o agendă comună în SUA FOTO Facebook

Senatorul Mircea Geoană, un invitat permanent la Micul Dejun cu Rugăciune din SUA, a explicat, pentru „Adevărul“, cum care sunt criteriile pe baza cărora este întocmită lista de invitaţi la acest eveniment anual. Fostul ambasador a admis că partea americană s-a consultat cu el în ceea ce priveşte invitaţiile lansate în România. Geoană a spus că organizatorii s-au uitat, probabil, la audienţă atunci când l-au invitat pe Mihai Gâdea.

„Eu merg de 20 de ani la acest proiect. În 1996 am fost prima dată, când am ajuns ambasador. Marian Muntean este şi mai expus la exerciţiul acesta. Cred că de prin 1991 merge Marian. Există o anumită consultare pe care o avem cu organizatorii. Nu facem recomandări, dar există o consultare informală. Intenţia lor este să fie o chestiune cât mai diversificată, cu segmente cât mai largi, şi religioase şi politice şi de societate. Anul trecut a fost primarul Robu de la Timişaora. Anul acesta a fost Gheorghe Falcă de la Arad“, a explicat senatorul Mircea Geoană, pentru „Adevărul“.

Fostul ambasador al României în SUA a mai spus că şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, a avut programate, cel mai probabil, alte întâlniri care au coincis cu Micul Dejun cu Rugăciune.

„La noi acasă este o cultură a conspiraţiei. Bănuiesc că acest eveniment s-a suprapus cu o vizită pe care Mihalache o pregătea. Aşa cred că s-a întâmplat pentru că el a avut întâlniri destul de bune în Departament (Departamentul de Stat - n.r.). În fiecare an există un nucleu un pic mai strâns, cum este şi cazul meu care merg întotdeauna şi voi merge cât timp voi fi invitat, iar apoi este o intenţie de diversificare. Au invitat pe cineva de la Cotroceni sau de la partidele politice, a fost şi PSD, PNL şi PSRO“, a mai spus Geoană.

Fostul ministru de Externe a vorbit şi despre prezenţa lui Mihai Gâdea la Micul Dejun cu Rugăciune. „Ce este controversat în faptul că un om de presă merge la aşa ceva? Vă spun că nu a fost niciun fel de coordonare“, a mai arătat Geoană.

Întrebat care au fost criteriile de pe urma cărora a fost invitat Mihai Gâdea şi nu un alt jurnalist, Geoană a răspuns: „Cred că se uită la audienţă. Nu fac eu criteriile acestea. Am fost consultat şi nu am avut nicio obiecţie. Nu venim noi cu sugestii. Mergem aici cu o altă logică, diferită de jocul de acasă. Nu intervenim noi cu privire la participare, ci există o consultare informală  în viziunea faptului că suntem de foarte mult timp prieteni“.

Gorghiu, Mihalache şi Gâdea, împreună în SUA

Directorul Antenei 3, Mihai Gâdea, s-a aflat în SUA în acelaşi timp cu Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale, şi cu Alina Gorghiu, copreşedintele PNL. Toţi cei trei au participat la Micul Dejun cu Rugăciune, un eveniment organizat anual, la începutul lunii februarie, fără implicaţii politice.

Din fotografiile postate pe paginile lor de Facebook reiese că Dan Mihalache, Alina Gorghiu şi directorul Antenei 3 Mihai Gâdea au avut o agendă comună în SUA. Alina Gorghiu apare în mai multe fotografii alături de Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale, şi George Maior, ambasadorul României în SUA.

Liderul PNL apare în propriile fotografi cu părul strâns într-un cleşte negru. În fotografiile lui Mihai Gâdea făcute publice de la întâlnirea cu Donald Rumsfeld, fost secretar al Apărării din SUA, apare, cu spatele, Alina Gorghiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite