Cum a pierdut Sectorul 5 un teren în valoare de un miliard de euro. Marian Vanghelie va depune o plângere penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, dezvăluie cum actualul primar, Daniel Florea, a pierdut un teren în suprafaţă de 110 hectare de teren, situat între Stadionul Ghencea şi Penitenciarul Rahova, pe care urmau să se construiască locuinţe, un spital, o şcoală şi un mall.

Duminică, candidatul PSDI la funcţia de primar al Sectorului 5, Daniel Marian Vanghelie, a a susţinut o conferinţă de presă ce a avut ca subiect terenul de 110 ha care a fost luat de către prim-ministrul României, Ludovic Orban, de la Consiliul Local al Sectorului 5 şi a fost dat în administrare Ministerului Apărării Naţionale.

Povestea a început în urmă cu opt ani, când Daniel Marian Vanghelie, primar al Sectorului 5 la acea vreme, a reuşit să obţină drept de administrare asupra terenului situat între Stadionul Ghencea şi Penitenciarul Rahova, în suprafaţă de aproximativ 110 hectare . Ulterior, a fost efectuat un studiu de prefezabilitate, având că obiect identificarea “viziunii de dezvoltare a acestei bucăţi de pământ”, însă investiţiile au fost oprite. Era vorba de realizarea unui număr de 80.000 de locuinţe, construirea unui spital pentru realizarea căruia a fost încheiat un protocol cu Ministerul Sănătăţii. Proiectul mai prevedea construirea unui mall, a unei biserici, a unei şcoli şi a unei grădiniţe.

Actualul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, a pierdut dreptul de  administrare asupra terenului mai sus amintit,  acesta fiind  transferat de către Ludovic Orban, din nou, în administrarea Ministerului Apărării Naţionale. 

Acest proiect nu că este necesar, este vital pentru sectorul 5 şi este un proiect în care Sectorul 5 poate fi dezvoltat în contextul în care avem aproape 40 % din suprafaţă teritorială ocupată cu instituţiile de stat.”, a spus Marian Vanghelie. 

Marian Vanghelie consideră că această măsură a fost abuzivă şi ilegală fapt pentru care va depune o plângere prealabilă împotriva Hotărârii de Guvern prin care s -a revocat dreptul de administrare constituit în beneficiului Consiliului Local al  Sectorului 5, iar în instanţă va cere suspendarea executării Hotărârii de Guvern nr. 569/2020, până la soluţionării definitive a cauzei pe fond. Totodată, anunţă că va strânge semnături pentru întreprinderea unei măsuri legislative în acest sens. 

„Îl atenţionez pe domnul Orban, care este participant la o strategie prin care acest teren să fie dat unor tâlhari, să pună stop acestor interese! Acest teren valorează peste 1 miliard de euro. Vreau să-i oprim pe aceşti tâlhari! Nu voi acceptă să se întâmple ceea ce s-a întâmplat la Institutul Pasteur, când aceşti tâlhari au luat câteva zeci de hectare din administrarea acestuia. Avem proiect, avem studiu de fezabilitate, avem tot ce ne trebuie că în 6 luni de când voi reveni la Primăria Sectorului 5, să construim împreună un nou oraş. Faptul că domnul Florea nu a reuşit să facă nimic, asta nu este o problema a cetăţenilor, aceştia sunt nevinovaţi”, a spus fostul primar Vanghelie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite