Crin Antonescu: USL se va alătura paşnic protestelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul USL Crin Antonescu a declarat, duminică seara, că Opoziţia simpatizează cu protestatarii din toate oraşele României şi a anunţat că membrii USL se vor alătura paşnic protestelor, începând de luni.

„Toţi oamenii care au ieşit în stradă, de la Bucureşti până la Timişoara, ne-au arătat că avem pentru cine să luptăm". Antonescu a explicat că membrii şi simpatizanţii USL se vor alătura protestelor, deoarece revendicările oamenilor din stradă sunt aceleaşi cu cele ale Uniunii Social Liberale.

Preşedintele PNL a arătat că există o singură soluţie politică, alegerile anticipate. „De la Bucureşti la Timişoara se cere demisia preşedintelui, a guvernului, schimbarea Parlamentului". USL a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, pentru a discuta actuala stare de tensiune socială. „Numitorul comun al tuturor declaraţiilor şi acţiunilor este că aşa nu se mai poate", a mai spus Antonescu.

„Manifestaţiile de protest vin pe fondul unor nemulţumiri îndelungate", a arătat Antonescu, întrucât cei care au ieşit în stradă nu au primit un răspuns de la cei care aveau obligaţia să-l dea.

În ceea ce priveşte evenimentele din Piaţa Universităţii, Antonescu a cerut să se facă diferenţa între protestatarii paşnici şi elementele turbulente şi a făcut apel către „preşedinte şi premier să-şi intre în atribuţii şi să ia act de răspundere în faţa celor care sunt în stradă".

Protestele din Piaţa Universităţii au degenerat, o parte din manifestanţi arucând cu pietre şi cockteiluri molotov în forţele de ordine. În timpul confruntărilor au fost răniţi câţiva jurnalişti, dar şi praticipanţi la miting şi jandarmi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite