Crin Antonescu nu va merge la votul pentru şefia SIE: Eu nu pot să votez această propunere. Nu este o chestiune personală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu. FOTO Mediafax
Crin Antonescu. FOTO Mediafax

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a explicat, luni seară, într-o intervenţie telefonică la Digi24, motivele pentru care nu va fi prezent la votul de marţi privind numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe.

„Este şi dreptul meu, strict individual, ca senator, să mă pot privi în oglindă şi să pot privi pe oricare dintre cele câteva milioane de oameni cărora le-am spus în anumite împrejurăriri politice din trecut, anumite lucruri. Eu nu pot să votez această propunere. Nu este o chestiune personală, nici legată de domnul Ungureanu, cu atât mai puţin de preşedintele Iohannis care face propunere. E o chestiune care se raportează la mine şi la lucrurile pe care, în calitate de preşedinte al PNL, le-am spus şi le-am făcut într-o anumită perioadă”, a declarat fostul lider PNL la Digi24.

„Este o poziţie strict individuală (...) Eu nu am glumit atâta vreme cât am făcut politică. Am crezut în lucrurile pe care le-am spus, poate uneori m-am înşelat, şi nu cred că această volatilitate a opiniilor, această scuză eternă - «era altă situaţie, erau alte circumstanţe» - poate să slujească la infinit. Nu condamn pe nimeni pentru orice vot ar da”, a mai spus Antonescu.

Fostul lider liberal a adus în discuţie şi posibilitatea sancţionării sale în urma acestui gest politic

„Este dreptul oricărui partid, în speţă şi al PNL, de a lua decizii politice de vot într-o asemenea chestiune şi de a recurge chiar la sancţiuni disciplinare atunci când aceste decizii nu sunt respectate”, a precizat Crin Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite