Crin Antonescu, despre situaţia politică actuală: Sunt aproape de termenul jalnică. Conflictul între Palate vine din obsesia electorală a lui Iohannis şi Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, fondatorul USL, cataloghează drept jalnică situaţia politică actuală, în contextul unui conflict iscat între preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta din raţiuni electorale.

„Nu ştiu ce cuvânt să folosesc eu pe măsura cumpătării care dă tonul emisiunilor dumneavoastră. Dar să ştiţi că sunt aproape de termenul jalnică. Cred că situaţia politică din acest moment trece printr-o criză majoră şi acest lucru ţine de faptul că nu avem lideri politici pregnanţi, în sensul acesta înţeleg oameni care conduc partide, Guvern, care conduc proiecte, care au angajat sau angajează în numele unei părţi din România sau pentru toată România nişte proiecte de anvergură”, a spus Crin Antonescu, la Digi24.

Fostul copreşedinte al USL crede că politicienii vorbesc prea mult despre activitatea Justiţiei, care ţine agenda publică.  „Avem un discurs politic extrem de puţin profilat, care se cam repetă şi care se referă obsesiv la un singur lucru, despre care politicienii - dacă treaba ar merge bine - ar trebui să vorbească puţin spre deloc, şi anume Justiţia. Pentru că totuşi agenda politică a unor partide politice, a unui guvern, a unei opoziţii cuprinde, pentru Dumnezeu!, şi alte lucruri decât închiderea sau deschiderea unui dosar în Justiţie”, a mai spus fostul lider PNL.

Întrebat despre noul conflict între palatele Victoria şi Cotroceni, Crin Antonescu a răspuns că „problema nu este atât în Constituţie, deşi prin anumite modificări sau mai precis clarificări constituţionale anumite situaţii se puteau evita”.

„Cred că necazul acestui conflict care pare să se eternizeze vine din obsesia imediată electorală şi a preşedintelui, şi a primului ministru. În condiţiile în care noi avem un preşedinte, cel puţin deocamdată, atât de puternic în susţinere şi la început de mandat, încât ar putea categoric să nu aibă preocuparea limitată la următoarele alegeri, ci ar putea acţiona în perspectivă. Şi în condiţiile în care avem la polul opus un prim-ministru care ne spune cu cuvinte sau indirect, în fiecare zi, ''dom'le, dacă am un deal (o ofertă - n.r.) bun sunt gata să şi plec, sigur că atunci nu putem asista decât la războaie cu un uşor caracter tribal pe spaţiu foarte mic şi pe termen foarte scurt. Cred că soluţiile nu pot veni în asemenea privinţe decât de la oamenii politici, nu pot veni din altă parte, nu pot veni nici măcar din modificarea Constituţiei sau a legislaţiei“, a mai precizat Crin Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite