Corespondenţă din Israel. Iohannis, către preşedintele Knesset-ului:  Israel şi Palestina să se dezvolte liber în propriile state. Conflictul afectează Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a pledat pentru încetarea conflictului israeliano-palestinian în cadrul discuţiilor purtate cu preşedintele Parlamentului israelian, Yuli-Yoel Edelstein. Şeful statului a mai spus că tensiunile din Orientul Mijlociu afectează Europa, iar Knesset-ul este forul care poate găsi soluţii pentru aplanarea conflictului.

"Situaţia din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord ne preocupă foarte mult. Procesul de Pace din Orientul Mijlociu reprezintă un subiect de maxim interes pentru noi, în contextul în care evoluţiile din regiune au consecinţe majore inclusiv asupra statelor europene", a spus preşedintele Klaus Iohannis, în debutul întrevederii cu preşedintele Knesset-ului, Yuli-Yoel Edelstein. Knesset-ul este Parlamentul israelian, compus dintr-o singură Cameră.

Şeful statului a mai arătat că statul român susţine găsirea unei soluţii de pace. "România susţine eforturile pentru găsirea unei soluţii durabile şi cuprinzătoare, de natură să satisfacă atât cerinţele părţii israeliene, cât şi ale părţii palestiniene de a trăi în pace şi securitate, de a se dezvolta liber în propriile state", a mai spus Iohannis.

Şeful statului a arătat că Parlamentul israelian, numit Knesset, ar putea găsi o soluţie pentru ca Israel şi Palestina să trăiască în pace. "Imnul Dumneavoastră naţional vorbeşte despre speranţă, iar speranţa se dezvoltă acolo unde este pace. Parlamentul este, prin excelenţă, cel mai potrivit cadru de manifestare a aspiraţiilor de bună înţelegere şi de găsire a celor mai potrivite modalităţi de aplanare a conflictelor", a mai spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează o vizită de stat de patru zile în Israel. Ulterior, şeful statului va merge pentru o zi şi în Palestina, unde are programată o întâlnire cu preşedintele.

Şeful statului s-a întâlnit până acum cu preşedintele israelian Reuven Rivlin şi cu premierul Benjamin Netanyahu. Preşedintele, împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis, care îl însoţeşte în vizita sa, au vizitat şi Biserica Sfântului Mormânt. Mâine, preşeidntele României va merge la Zidul Plângerii şi se va întâlni cu comunitatea de români din Israel.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite