Contract cu dedicaţie. Cine e „arhitectul” de casă al primăriilor din Bucureşti, cu priză la banii publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Profeanu, un afacerist cu priză la banii publici. FOTO Realitateadinpsd
Virgil Profeanu, un afacerist cu priză la banii publici. FOTO Realitateadinpsd

Primăria Sectorului 1 elaborează Planul Urbanistic Zonal printr-un contract încheiat cu o firmă de casă, deţinută de un pretins arhitect, teolog şi tenor la bază pe nume Virgil Profeanu, potrivit realitateadinpsd.net.

„Primăria Sectorului 1 a primit o ofertă să elaboreze Planul Urbanistic Zonal, printr-un contract de sponsorizare, respctiv „gratis”. Suma pusă la dispoziţie de Asociaţia Centrului de Cercetare pentru Dezvoltare Durabilă, condusă de Virgil Profeanu, a fost de 330.000 de lei, adică aproximativ 70.000 de euro. O altă ONG a sesizat Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice argumentând că acest tip de contract nu este permis de lege, respectiv Legea 98/2016. În plus, Asociaţia Salvaţi Cartierele Dămăroaia şi Bucureştii Noi atrage atenţia că ar putea fi un conflict de interese, pentru că sponsorizarea vine de la o asociaţie deţinută de Virgil Profeanu, dar proiectul este elaborat de firma Vego Concept Engineering SRL, deţinută tot de Virgil Profeanu, iar şeful de proiect este acelaşi Virgil Profeanu”, notează realitateadinpsd.net. 

Virgil Profeanu FOTO realitateadinpsd.ro

Potrivit sursei citate, Virgil Profeanu deţine monopolul în ce priveşte serviciile de urbanism, respectiv serviciile de proiectare şi autorizare în Regiunea Bucureşti-Ilfov. Asociaţia Salvaţi Cartierele Dămăroia şi Bucureştii Noi precizează că firma lui Virgil Profeanu lucrează la alte proiecte cu mari dezvoltatori, care au în palmares cartiere de blocuri. Mai mult, societatea Vego-Concept Engineering SRL întocmeşte documentaţii similare si pentru Primăria Sectorului 3, Primăria Sectorului 4, Primăria Sectorului 6, precum şi Primăria Oraşului Popeşti-Leordeni. 

„Deşi este tenor şi teolog la bază, Virgil Profeanu se prezintă drept un excelent manager în urbanism şi a pus mâna pe mai multe Planuri Urbanistice Zonale – sectorul 4, sectorul 6, sectorul 1. În desfăşurare are şi Planul Urbanistic General pentru Popeşti-Leordeni”, notează Libertatea. Sursa citată precizează că Ordinul Arhitecţilor din Bucureşti nu îl recunoaşte pe Virgil Profeanu drept arhitect, pdngfu că nu are studii universitare, ci face direct un doctorat

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite