Continuă derapajele la adresa diasporei. Senator PMP: Am o impresie ca s-au întors doar cei care lucrau la negru; Vin cu aere de superioritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Iliescu FOTO MEDIAFAX
Lucian Iliescu FOTO MEDIAFAX

Senatorul PMP Lucian Iliescu a lansat marţi mai multe critici la adresa românilor întorşi în ţară din străinătate. În opinia acestuia, „s-au întors doar cei care lucrau la negru”, adăugând că aceştia din urmă vor „să se folosească” de protecţia socială din România. „În plus am văzut zilele astea că vin cu nişte aere de superioritate de zici că noi suntem datori la ei”, a adăugat senatorul.

„Cati dintre ei au avut contracte de munca in tarile de unde au venit? Oamenii seriosi care îndeplinesc condiţiile societăţii din ţara în care şi-au făcut un rost, acceptă regulile tarilor respective si au ramas acolo. Am o vaga impresie ca s-au intors acasa doar cei care lucrau la negru. Oameni care nu au contribuit niciodata la stat, dar azi se folosec de protectia sociala din Romania. Sunt spitalizati in caz ca au probleme si lista poate continua. Reforma in acest domeniu trebuie sa vina in cat mai scurt timp. Astfel, vom fi doar unii care ne platim contribuţii la sistemul de Stat si altii care se folosesc de ele”, a scris pe Facebook senatorul PMP Lucian Iliescu.

Acesta mai notează că o parte dintre cei care s-au întors din străinătate „au nişte aere de superioritate”, dând exemplul unui grup care s-ar fi lăudat că „au fentat poliţiştii la Vamă”. 

„In plus, am vazut zilele acestea că vin cu niste aere de superioritate de zici ca noi suntem datori la ei.

Vezi cazul tinerei din Moinesti, venita din Italia. Am mai văzut un caz ieri şi m-a revoltat! Un grup de indivizi se lăudau că au fentat poliţiştii de la Vamă, spunându-le că au sosit din Ungaria in loc de Italia, neconstientizand căt rău fac. Odată întorşi acasă pun în pericol viaţa părinţilor, copiilor, prietenilor lor. Am vazut ca unii recurg la alte mijloace de existenţa, nu tocmai «ortodoxe», pentru a se întreţine în ţările unde aleg să trăiască. Sunt indivizi care figurează chiar pe listele celor daţi in urmărire generală de Politie. Vreau să menţionez că am toata stima pentru cei care muncesc legal, dar personajele amintite sunt o pată pe obrazul nostru al tuturor. Dacă nu facem nimic ne afundăm şi mai mult în «mocirlă»!

Suntem in UE doar cu numele in domeniul libertatii fortei de munca. In tarile europene se accepta la greu munca la negru. Cand dau de greu si vad ca nu vine salvarea, deoarece nu au contracte de munca, implicit nu au contribuit dau fuga acasa. Aici e perfect pe banii contribuabililor. Si noi vrem sa prospere tara”, a adăugat senatorul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite