Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, sesizat după ce un membru AUR l-a numit „urmaşul naziştilor” pe deputatul Ovidiu Ganţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plenul Camerei Deputaţilor FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Plenul Camerei Deputaţilor FOTO Inquam Photos Octav Ganea

USR a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, după ce replicile dintre deputaţi au continuat în şedinţa Comisiei de regulament, iar Ciprian Titi Stoica l-a numit „urmaşul naziştilor” pe deputatul Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Ovidiu Ganţ.

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după scenele de discriminare la adresa deputatului minorităţilor, Ovidiu Ganţ, a anunţat USR. 

„Violenţa, rasismul, xenofobia nu au ce căuta în Parlamentul României. E inacceptabil ca Ovidiu Ganţ să fie atacat în această manieră incalificabilă”, a transmis preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, într-un comunicat de presă. „Condamn în cei mai duri termeni scenele pe care le vedem în ceea ce ar trebui să fie un forum de dezbatere democratică şi civilizată - Legislativul acestei ţări”, a adaugat Drulă.

„Cuvintele aruncate domnului Ganţ sunt o ruşine pentru întreg Parlamentul”, a spus deputatul Silviu Vexler, reprezentantul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti în Parlament în plenul Camerei Deputaţilor. 

Şedinţa Comisiei de regulament din Camera Deputaţilor, unde ar trebui stabilite modificări prin care să fie sancţiuni mai dure către cei care sunt agresivi sau jignesc, a avut parte, la rândul ei, de schimburi de replici unde au fost folosite cuvinte dure între reprezentanţii Puterii şi ai Opoziţiei.

Titi Stoica i-ar fi numit pe membrii Puterii nazişti pentru modificările la Comisia de regulament. Alfred Simonis ar fi folosit la adresa lui Ciprian Titi Stoica termenul de maimuţă. 

Ulterior, în plenul Camerei Deputaţilor, Ovidiu Ganţ, membru al Forumului Democrat al Germanilor din România, a declarat că deputatul Ciprian Titi Stoica de la AUR l-a numit „nazist” în şedinţa de comisiei de Regulament şi a anunţat că va sesiza Parchetul în acest caz. George Simion a explicat că Titi Stoica a afirmat „manifestări naziste” şi ”sunteţi nazişti”, în sensul de „fascişti, o formă de totalitarism, similară cu comunismul”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite