Consilierul virtual ION a primit o jumătate de milion de mesaje din partea românilor. Educația și sănătatea, principalele subiecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul guvernamental ION a primit, în prima săptămână de la lansare, aproximativ o jumătate de milion de mesaje și tag-uri în social media din partea românilor. Principalele subiecte sunt educația sau sănătatea.

Aproape 1.000 de oameni au aplicat să se alăture proiectului FOTO: Inquam Photos
Aproape 1.000 de oameni au aplicat să se alăture proiectului FOTO: Inquam Photos

Potrivit unui comunicat al Ministerul Digitalizării, citat de Agerpres, proiectul ION a strâns în prima săptămână de la lansare aproximativ jumătate de milion de mesaje şi tag-uri în social media de la români care doresc ca mesajele lor să fie transmise mai departe către reprezentanţii guvernului.

Mesajele românilor vizează teme precum educația, sănătatea, condițiile pentru persoanele cu dizabilități sau pentru cele vârstnice și salariile și pensiile mici.

De asemenea, românii și-au manifestat preocuparea referitor la condițiile de viață din orașele mici, menționând modul de administrare a domeniului public și exprimându-şi dorinţa pentru mai multe parcuri şi spaţii verzi, piste de biciclete, dar şi pentru fluidizarea traficului din marile oraşe, pe primele locuri pentru feedback fiind Bucureşti, Braşov şi Ploieşti.

Un alt subiect propus de românii este referitor la protecția mediului, a pădurilor, gestionarea deșeurilor și combatarea corupției.

Potrivit sursei citate, în primele 10 zile de la lansare, ION a primit peste 1 milion de vizite pe site și peste jumătate de milion de mesaje, aproximativ 1.000 de oameni au aplicat să se alăture echipei de cercetare sau de voluntari ION: olimpici internationali, studenţi români la Cambridge, Oxford, Harvard, şi la facultăţile de top de tehnologie din România, zeci  de companii private vor sa se implice în proiect (româneşti şi străine), să susţină dezvoltarea lui ION, să îi ofere putere de calcul și aproximativ 10.000 de oameni au votat ca ION să vină în oraşul lor. Momentan, pe primul loc este Bucureşti, urmat de Iaşi, Cluj şi Timişoara.

Consilierul ION, apreciat de un cofondator Google Brain

Ion, primul consilier guvernamental bazat pe inteligență artificială, a fost apreciat de către un co-fondator al Google Brain, una dintre cele mai influente persoane din domeniul inteligenței artificiale la nivel global. Andrew Ng a dedicat o ediție a newsletter-ului său inovației românești.

Andrew Ng a explicat pe larg cum funcționează invenția românească, pe care a descris-o drept „un pas binevenit”: „Cetățenii români pot trimite comentarii prin intermediul unui site web sau prin postările pe Twitter, Facebook și Instagram cu eticheta #noisuntemION”, transmite acesta în newsletter-ul său.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite