Concluziile politice ale Alinei Gorghiu, la final de 2014: „Românii au refuzat manipularea, corupţia şi aroganţa propuse drept politică de stat de PSD“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Alina Gorghiu, a tras concluziile anului politic 2014, pe care îl numeşte „un an al grelelor încercări, dar şi al marilor victorii“, precizând totodată că modestia, decenţa şi munca trebuie să ghideze activitatea politică.

Pe 18 decembrie, copreşedintele noului PNL, alături de Vasile Blaga. La sfârşit de an, Alina Gorghiu a scris un mesaj pe Facebook în care afirmă, printre altele, că 2014 a fost „un an istoric pentru PNL, dar şi pentru România“.

„2014 a fost un an al grelelor încercări, cu multe provocări, dar şi al marilor victorii. Un an istoric pentru PNL, dar şi pentru România. Păşesc în noul an cu încrederea că se poate, că suntem puternici pentru a înfrunta tot ce va fi să fie, dar şi responsabili pentru a ne asuma viitorul. În aceste ultime ore, le doresc tuturor petrecere plăcută şi să ne auzim sănătoşi în anul 2015. La mulţi ani!“, a scris copreşedintele PNL pe contul personal de Facebook.

De asemenea, aceasta şi-a expus concluziile politice, lăudând faptul că pentru prima dată după '90, „partidele de dreapta au decis să devină o singură voce“ şi afirmând că PNL va oferi o nouă viziune de administrare a ţării, fără a face „compromisuri nesănătoase.“

Mesajul intergral al Alinei Gorghiu

„Cinci concluzii ale anului politic 2014:

1. România are pentru prima dată în istoria sa un preşedinte liberal. Acest lucru se datorează, în primul rând, românilor care au refuzat manipularea, corupţia şi aroganţa propuse drept politică de stat de către PSD.

2. Modelul de politician promovat de Preşedintele României deschide drumul unei profunde reforme politice.

3. Pentru prima oară după 1990, partidele de dreapta au decis să devină o singură voce. În timp ce dreapta se consolidează, stânga e în căutarea unei noi identităţi. Alegerile prezidenţiale au demonstrat că fostul PNL şi fostul PDL formează o echipă puternică şi unită care are capacitatea de a forma un mare partid, fără termen de expirare.

4. Deşi PSD are în continuare majoritate parlamentară, alegerile prezidenţiale au şi semnificaţia unui vot de respingere a guvernării PSD. PNL este pregătit să îşi asume responsabilitatea de a oferi o nouă viziune de administrare a ţării, în acord cu agenda publică reală, fără a face compromisuri nesănătoase. E important să învăţăm nu doar din eşecuri, ci şi din victorii. Mesajul electoratului este simplu: ţara este a cetăţenilor, nu a politicienilor.

5. Modestia, decenţa şi munca trebuie să ne ghideze în activitatea politică, nu doar în 2015, ci pe termen nelimitat. Suntem obligaţi, uitându-ne la anul acesta, să ne fixăm un obiectiv serios, mai sus, altul decât asigurarea supravieţuirii zilnice.

Aşa văd eu lucrurile, pe scurt, la acest final de an complicat. Spun pe scurt, dar mi-e teamă că postările mele sunt din ce în ce mai lungi.“

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite