Comisie de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii preţurilor la gaze şi energie electrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sigla PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Sigla PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului au aprobat infiintarea unei comisii parlamentare de anchetă privind cauzele creşterii gazelor naturale şi energiei electrice.

PSD anunţă că Birourile Permanente Reunite Au aprobat înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice.

Social democraţii informează că „printre obiectivele Comisiei de anchetă se numără analiza măsurilor Ministerului Energiei,  ANPC, ale Consiliului Concurenţei şi ANRE pentru a combate practicile anticoncurenţiale şi creşterea artificială a facturilor pentru cetăţeni. De asemenea, membrii Comisiei de anchetă vor analiza „posibilitatea reintroducerii pentru o perioadă limitată, a unor preţuri reglementate pentru consumatorii casnici şi IMM-uri le afectate de pandemie”.

Social-democraţii au mai transmis că au depus amendamente la legea consumatorrului vulnerabil. „Tot luni, PSD a depus în Camera Deputaţilor, amendamentele sale la Legea consumatorului vulnerabil. Principalele modificări propuse de PSD sunt ca legea să intre mai repede în vigoare astfel încât să asigure protejarea consumatorilor vulnerabili înainte de venirea anotimpului rece; creşterea plafonului de venituri în care se încadrează consumatorii vulnerabili, creşterea ajutoarelor suplimentare pentru fiecare sursă de energie şi indexarea anuală a acestor plafoane şi ajutoare. Astfel, pe fondul certurilor pentru putere dintre formaţiunile din Coaliţia de guvernare, PSD rămâne singurul partid responsabil care continuă să acţioneze pentru rezolvarea problemelor stringente ale cetăţenilor”, au mai transmis social-democraţii. 

Şedinţa Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului a iscat un nou scandal în ParlamentUSR PLUS şi AUR au cerut în mod repetat să fie dezbătută tema moţiunii de cenzură şi stabilirea calendarului, în timp ce PNL a cerut anchetarea legalităţii semnăturilor parlamentarilor pentru moşiunea de cenzură a USR PLUS - AUR. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite