Ciucă, întrevedere cu reprezentantul SUA la Bucureşti. Ce au discutat premierul şi David Muniz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu însărcinatul cu Afaceri al SUA, David Muniz, cu privire la dezvoltarea parteneriatului strategic dintre cele două state şi agenda de securitate regională. În cadrul discuţiei dintre cei doi oficiali, şeful Executivului a abordat situaţia cooperării în domeniul securităţii, în ceea ce priveşte întărirea apărării flancului Estic al NATO.

„Prim-ministrul României Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit astăzi, la Palatul Victoria, pe însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite la Bucureşti, David Muniz”, a informat Guvernul României. 

Potrivit sursei citate, „discuţia a vizat agenda bilaterală dintre România şi Statele Unite, dezvoltările Parteneriatului Strategic şi agenda de securitate regională”. 

În cadrul discuţiei „premierul a abordat situaţia curentă a relaţiilor bilaterale la nivelul cooperării în domeniul securităţii şi apărării, cu o notă specială în privinţa întăririi apărării Flancului Estic al NATO„

 De asemenea, potrivit sursei citate, au fost discutat şi „programele în curs ale cooperării în domeniul energiei şi acordul de transfer tehnologic în domeniul nuclear din partea Statelor Unite către România”, dar şi alte teme de interes pentru cele două state.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite