Cîţu, replică pentru contestatarii din PNL: „Avem mult mai multe funcţii şi poziţii decât în guvernarea cu USR”. Ce spune despre oamenii trimişi de PSD în Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, vineri, că liberalii au în formula actualei coaliţii mai multe funcţii decât aveau în perioada în care erau parteneri cu cei din USR. Afirmaţia este inexactă, în condiţiile în care liberalii au pierdut funcţii de secretari de stat, şefi de agenţii şi prefecţi.

„Pe mine mă interesează ca PNL să propună pentru funcţiile pe care le are oameni competenţi, Noi suntem un partid care susţinem merirocraţia. Numirile PSD sunt ale PSD (...)  Avem mult mai multe funcţii şi poziţii decât în gvuvernarea cu USR”, a declarat Florin Cîţu.

De exemplu, la nivelul secretarilor de stat liberalii au pierdut opt funcţii, adică au ajuns la 34 de secretari de stat, de la 42. Pe de altă parte, PSD o să aibă un total de 42 de secretari de stat. 

De asemenea, PNL a pierdut şi în ceea ce priveşte prefecţii, Liberalii vor rămâne doar cu 18 prefecţi, după ce anterior au avut 23 de prefecţi, în guvernarea cu USR. Schimbări sunt şi la nivelul şefiilor de agenţii, unde nu s-au terminat negocierile, dar unde liberalii vor avea mai puţinc a înainte, pentru că e funcţiile sunt împărţite în funcţie de ponderea fiecărui partid în Coaliţie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite