Cîţu: Îmi aduce aminte ce face Ciolacu de ce făcea Dragnea. Un plan bine pus la punct să crească taxele. A culminat cu Ordonanţa 114, care a aruncat totul în aer

0
0
Florin Cîţu nu ezită să-la atace pe Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / George Călin
Florin Cîţu nu ezită să-la atace pe Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu a afirmat, marţi, la Profit News TV, că îi aduce aminte ce face Marcel Ciolacu, prin discuţiile despre impozitul progresiv, de ceea ce făcea Liviu Dragnea, adică o creştere etapizată a taxelor, care a culminat cu Ordonanţa 114, despre care susţine că „a aruncat totul în aer”.

„Îmi aduce aminte ce face Marcel Ciolacu de ceea ce făcea Liviu Dragnea. Exact aşa se întâmpla în perioada 2017 şi 2018. Era un plan foarte bine pus la punct, cum să crească taxele şi a culminat cu Ordonanţa 114 care a aruncat totul în aer. A venit PNL în 2019 şi a eliminat toate aceste taxe şi am colectat mai mult, în condiţiile în care economia a fost închisă două luni de zile”, a spus Florin Cîţu, despre măsurile propuse de PSD privind impozitarea progresivă. 

Şeful Senatului a precizat că „impozitul progresiv nu este în programul de guvernare, dar discutăm despre el” şi că vede „un atac furibund la adresa multinaţionalelor. 

„Astăzi, acest discurs antiinvestiţii străine, direct, asta face PSD”, a completat el.  Despre discuţiile privind impozitarea capitalului, Florin Cîţu a arătat că în acest moment, programul de guvernare votat în Parlament nu are nicio taxă.

„Nu văd sensul acestor discuţii în spaţiul public, taxarea capitalului este o prostie, trebuie să îl atragi, nu să îl taxezi”, a mai spus preşedintele Senatului. 

Cîţu bagă băţul prin gard: Să vedem dacă Iohannis îl numeşte premier pe Ciolacu

Întrebat ce se va întâmpla când Marcel Ciolacu va fi premier, în urma rotaţiei premierilor, convenită în coaliţie, Cîţu s-a declarat sceptic: „O să fie complicat, nu ştiu. Să vedem dacă preşedintele României îl va numi pe Marcel Ciolacu premier. Nu ştiu exact”.

Preşedintele Senatului a afirmat că în 2023 se va intra deja în logică electorală pentru anul următor, când sunt patru rânduri de alegeri. Despre Ciolacu a mai precizat că i se pare „cinic” modul de abordare a subiectelor pe teme economice şi sociale ale liderului PSD. 

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite