Cîţu îi răspunde ministrului Sănătăţii: Nu ştiu de ce lumea încearcă să-şi arate incompetenţa pe ultima sută de metri

0
0
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Premierul Florin Cîţu i-a răspuns ministrului Ioana Mihăilă, care a declarat că Ministerul Sănătăţii nu mai avea bani pentru programele de sănătate, iar prim-ministrul cunoştea această situaţie. Cîţu a afirmat că sunt 483 de milioane de lei necheltuiţi care nu au fost distribuiţi.

„A venit cu demisia domniei sale sau nu? Eu nu ştiu de ce lumea încearcă să-şi arate incompetenţa pe ultima sută de metri. La rectificarea bugetară, şi este public, se vede că sunt 483 de milioane, cred, 480 de milioane necheltuiţi care sunt nedistribuiţi. Aceşti bani erau acolo, la Ministerul Sănătăţii, iar dacă cineva avea curiozitatea să citească Legea bugetului aprobată la începutul anului, vedea că putea să redistribuie bani pentru orice cheltuială care ţine de vaccinare în timpul acestui an. Deci erau 480 de milioane”, a declarat Florin Cîţu, la Oradea, sâmbătă, potrivit News.ro.

Florin Cîţu a declarat că nu poate conduce fiecare minister în parte şi că miniştrii trebuie să fie responsabili pentru execuţia bugetară.

„Până la urmă nu o să pot să fiu ministrul fiecărui portofoliu. Există miniştri care să fie responsabili pentru execuţia bugetară. Dacă nu eşti responsabil, îmi pare rău, dar aceste lucruri sunt transparente. Interesant cum de fiecare dată când se pregătesc să plece de la minister apar şi problemele, nu înainte. Nu mai are sens să comentez”, a declarat Cîţu.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că premierul Florin Cîţu cunoştea foarte bine că nu sunt bani suficienţi la Ministerul Sănătăţii, pentru programe, dar că a promis că va rezolva această situaţie la rectificarea bugetară.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri