Ciolacu: Trebuie să transformăm crizele care au lovit UE în oportunități

0
Publicat:

Președintele Camerei Deputaților, șeful PSD, a subliniat într-un mesaj pe Twitter că „trebuie să înțelegem șansa” dată de ultimele provocări și „să transformăm crizele care au lovit Uniunea Europeană în oportunități. Șeful PSD a avut o întâlnire cu comisarul austriac pentru buget și administrație. 

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

„Trebuie să înțelegem șansa și să transformăm crizele care au lovit Uniunea Europeană în ultimul timp în oportunități, pentru a construi o abordare strategică pentru a consolida reziliența internă a Uniunii Europene, inclusiv prin exploatarea la potențialul maxim al instrumentelor financiare”, a transmis Marcel Ciolacu pe Facebook.

 Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a avut o întrevedere comună premierul Nicolae Ciucă și cu comisarul european pentru buget și administrație, austriacul Johannes Hahn. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a subliniat în cadrul Forumului de Securitate din regiunea Mării Negre şi Balcani, că reconstrucțția Ucrainei implică o eventuală reconstrucție a R. Moldova, punctând că drumul cel mai scurt pentru realizare este prin România. 

  Potrivit șefului Camerei Deputaților, România are datoria să se ridice la nivelul aşteptărilor. „Să creăm infrastructura necesară, să continuăm ce am început şi mai ales ce a început mai ales Ministerul Transporturilor şi trebuie să facem o conectare pe căile ferate, cu ecartament european. Acest lucru nu se poate face decât în primul rând prin Republica Moldova, legând Paşcani - Iaşi de Chişinău”, a mai spus președintele PSD, concluzionând că „nu putem vorbi de reconstrucţia Ucrainei fără să vorbim de o eventuală reconstrucţie şi a Republicii Moldova. Sunt două lucruri la pachet”.

Șeful social-democraților afirma încă de la începutul anului trecut că, după terminarea războiului pornit de Rusia, reconstrucţia Ucrainei trebuie să pornească cu un hub logistic american pe teritoriul României.

„Îmi doresc ca în România să fie hub-ul logistic american de reconstrucţie a Ucrainei. Trebuie să vorbim ca reconstrucţia Ucrainei să pornească cu un hub american pe teritoriul României”, a spus atunci șeful PSD. 

De altfel, un fost șef al Diplomației poloneze a afirmat, potrivit Financial Times, că România ar putea lua locul Poloniei ca lider regional în Europa, pentru că „nu duce lupte inutile”, criticând abordarea statului său, despre care a avertizat că trebuie să îndrepte relația cu Bruxelles și cu Guvernul de la Berlin.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite