Paul Stănescu: „Coaliția funcționează, în ciuda contestatarilor”. Ce avertisment are pentru unii lideri ai PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, încearcă să calmeze spiritele în Coaliție și îi avertizează pe cei din PNL că nu social-democrații sunt sursa tensiunilor.

Paul Stănescu le bate obrazul liderilor PNL care sunt sursă de tensiuni în Coaliție FOTO Mediafax
Paul Stănescu le bate obrazul liderilor PNL care sunt sursă de tensiuni în Coaliție FOTO Mediafax

Forma rectificării bugetare arată încă o dată că PSD este preocupat să protejeze românii vulnerabili, fără să neglijeze problemele economiei. Iar coaliția de guvernare a demonstrat deja că are resurse de voință pentru a echilibra aceste nevoi sociale și economice, în ciuda tuturor zgomotelor de fond. De altfel, și problemele politice cu care ne confruntăm sunt tratate și rezolvate de comun acord”, susține Paul Stănescu, secretar general al PSD, care încearcă să calmeze tensiunile din coaliție

Paul Stănescu susține că scopul unei coaliții, cum e cea din jurul Guvernului Ciucă, este să găsească soluții, uneori, chiar în detrimentul intereselor politice ale partidelor. „Iar pentru PSD, marele test politic nu sunt alegerile, ci stabilitatea guvernamentală, menținerea coaliției și guvernarea în interesul românilor”, completează secretarul general al PSD.

USR nu e uitat pentru critici

Liderul PSD lansează mai multe atacuri la adresa partidul condus de Cătălin Drulă. „Degeaba se agită USR-ul să ne caute nod în papură și să mai bage bățul prin gard. Ei rămân în istoria politică drept cel mai jalnic partener de guvernare cu care putea să se asocieze vreodată un partid politic. Iar apropo de mesajul unora care țin astfel cu tot dinadinsul să se facă de râs, reamintesc că PSD nu are o tradiție a sabotării coalițiilor. Rotația guvernamentală a premierului a fost gândită tocmai ca să ofere sistemului politic stabilitate (...) noi nu tratăm guvernarea ca pe o aventură”, mai arată Stănescu.

În acest moment, pe agenda Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienței energetice și implementarea proiectelor de infrastructură în energie, condus de premierul Nicolae Ciucă, prioritatea zero este găsirea unei soluții pentru diminuarea creșterii prețurilor la energie pe termen lung. Pentru că am văzut cu toții că măsurile actuale nu asigură o continuitate acceptabilă nici pentru consumatorii casnici, nici pentru companii.

Noi am spus deja și repetăm: cea mai bună soluție ar fi revenirea la reglementarea pieței energetice. Însă așteptăm, începând cu săptămâna viitoare, și propunerile Ministerului Energiei și concluziile comitetului interministerial, ca să putem lua o decizie care să ofere predictibilitate mediului de afaceri și mai multă liniște românilor”, mai arată Paul Stănescu.

Harta conflictelor din teritoriu

În timp ce la centru PNL şi PSD par să se înţeleagă, în ciuda unor sincope, în mai multe judeţe cele două formaţiuni ale Coaliţiei sunt la cuţite, fără semne că ar îngropa securea războiului.

Pacea politică e dificil de gestionat de conducerile de la centru ale PSD şi PNL, în condiţiile în care ambele formaţiuni sunt partide mari, cu orgolii în plan local, dar mai ales concurente în ceea ce priveşte funcţiile publice şi puterea din teritoriu. Iar acest lucru este evident în mai multe judeţe din ţară, în unele fiind în permanenţă un conflict PSD-PNL, în timp ce în altele disputele sunt punctuale, în funcţie de diferite evenimente.

Pe lista judeţelor aflate în stare de conflict sunt Iașiul, Teleormanul, Bihorul, Galațiul, Timișul, Satu Mare, dar și Sectorul 1 din București. Iar situația diferă de la caz la caz, în funcție de orgoliile locale.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite