Ciolacu, reacție după incendiul de la Spitalul de Copii Robănescu. Premierul îi va vizita miercuri pe copiii evacuați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj după incendiul de la spitalul de copii din București. „Mulțumesc personalului medical și unităților de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă”, a transmis șeful Guvernului. 

Incendiu la Spitalul Robanescu din București FOTO: Antena 3
Incendiu la Spitalul Robanescu din București FOTO: Antena 3

Mesajul a fost transmis pe Facebook. 

„Mulțumesc personalului medical și unităților de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă în această seară în cazul exploziei urmate de incendiu, de la Centrul Clinic de Recuperare "Dr. Nicolae Robănescu”.Cel mai important este că toți copiii și personalul medical sunt acum în siguranță, fiind transferați la Spitalul Clinic de Urgență Marie S. Curie”, a scris premierul Marcel Ciolacu, pe Facebook. 

Premierul și-a modificat programul oficial de miercuri, 26 iulie 2023.  La ora 9.00 dimineața va face o vizită la Spitalul de Urgență „Marie S. Curie”, locul în care au fost transferații copii și aparținătorii de la Spitalul Robănescu. 

Un incendiu puternic a izbucnit la Spitalul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu din București. 110 copii au fost evacuați. Cei mai mulți dintre ei au probleme de neuromotorii. Tot personalul medical a fost evacuat. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a cerut o anchetă.

Potrivit Ministerului Sănătății, a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de Recuperare pentru Copii Robănescu, motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de 1 oră.

În momentul revenirii energiei electrice în rețea, transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere.

„Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranță a copiilor internați, a aparținătorilor acestora. Operațiunea s-a desfășurat sub coordonarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv. Ministrul Sănătății este in legătură permanentă cu conducerile celor două spitale pentru asigurarea transferului în siguranță al pacienților la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgențe, până la rezolvarea situației”, a anunțat Ministerul Sănătății. 

https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/explozie-puternica-la-spitalul-robanescu-din-2286763.html

Reprezentanții ISU anunță marți noaptea că pompierii au reușit să stingă incendiul de la Spitalul de copii Robănescu.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafilla, a solicitat realizarea unei anchete.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite