Ciolacu: PSD îi va proteja pe români să treacă peste șocurilor produse de criza energetică

0
Publicat:

Marcel Ciolacu a venit cu precizări despre măsurile propuse de PSD în noua ordonanță de urgență privind energia și promite că ministrul Muncii va veni cu detalii despre noul pachet social.

Marcel Ciolacu dă detalii despre noua OUG privind facturile la energie FOTO Mediafax
Marcel Ciolacu dă detalii despre noua OUG privind facturile la energie FOTO Mediafax

PSD îi va proteja atât pe români, cât și companiile care produc în România pentru a rezista șocurilor produse de criza energetică!  În urma insistenței noastre, Guvernul va adopta rapid soluțiile corecte care să apere populația și economia pe timpul iernii și să pună capăt lăcomiei noilor băieți deștepți din energie. PSD a insistat ca cetățenii să plătească în continuare, în această iarnă, prețuri plafonate la energie și gaze. La fel școlile, spitalele, căminele de copii și de bătrâni și alte instituții publice cu un rol social major”, a precizat Marcel Ciolacu, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook. 

„Așa cum au anunțat, astăzi, colegii mei Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, IMM-urile și firmele din industria alimentară sunt pentru noi o prioritate strategică, de aceea consumul acestora trebuie compensat în proporție de 85%. Este singura soluție pentru a ne putea susține economia, locurile de muncă și necesarul de hrană al țării!”, a completat președintele PSD. 

Ciolacu subliniază „meritele” PSD„

Liderul social-democrat subliniază că partidul său se luptă pentru a fi trași la răspundere toți actorii din lanțul de producție. „Totodată, PSD se bate ca în noua ordonanță de urgență toți actorii din energie – producători, traderi, distribuitori, furnizori să plătească o contribuție de solidaritate, calculată ca procent din ceea ce depășește prețul de referință, plus o marjă decentă de profit.  Este esențial să înțelegem că energia este principala sursă a inflației și că situația de criză nu se va rezolva în câteva luni. De aceea, pe lângă aceste decizi urgente, avem nevoie și de o soluție pe un termen mai lung, iar PSD va lupta în continuare pentru reglementarea pieței energetice pentru cel puțin doi ani”, a punctat Ciolacu.

Președintele PSD a punctat că miercuri va veni cu tot pachetul social ministrul Muncii. „Mâine, ministrul Muncii, Marius Budăi, va prezenta în detaliu măsurile noastre sociale pentru a susține salariații și pensionarii țării. Fiindcă aceasta a fost și rămâne principala preocupare a PSD: să cautăm cele mai bune soluții de #Sprijin pentru România!”, a completat Ciolacu. 

Ciucă vrea prudență pentru noile măsuri

Nicolae Ciucă a anunțat că e posibil ca mâine să ajungă în ședința de Guvern noua OUG, cerând prudență pe tema măririi de pensii și salarii. „Legat de acea propunere pentru majorarea salariilor, un nou set de măsuri sociale, vă rog să aveţi încredere că, la nivelul coaliţiei de guvernare, atât Partidul Naţional Liberal, cât şi Partidul Social Democrat, cât şi UDMR, am avut de fiecare dată în dezbatere măsurile prin care să realizăm protejarea populaţiei şi, în mod deosebit, protejarea economiei. Ca să putem să asigurăm acest pachet de măsuri sociale trebuie să avem din ce să asigurăm banii necesari pentru a putea să mărim, să majorăm, atât pensiile, cât şi salariile", a afirmat Ciucă într-o conferinţă de presă, întrebat în legătură cu propunerea PSD de majorare a salariului minim la 3.000 lei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite