Ciolacu, la Congresul Partidei Romilor Pro-Europa: Vreau ca împreună să schimbăm statutul femeii rome

0
Publicat:

Prezent la Congresul Asociaţiei Partida Romilor "Pro-Europa", premierul Marcel Ciolacu a afirmat că este necesară rezolvarea problemei sărăciei și a accesului la educație pentru romi, menționând că dorește schimbarea statutului femeilor rome.

Ce mesaj le-a transmis Marcel Ciolacu romilor. Foto: Inquam
Ce mesaj le-a transmis Marcel Ciolacu romilor. Foto: Inquam

"Vreau ca programul dumneavoastră, 'Romi pentru România', să fie parte integrantă a contractului social pe care statul român trebuie să îl aibă faţă de toţi cetăţenii săi. (...) sunteţi romi, dar în primul rând sunteţi români. Deci: fiţi uniţi, fiţi responsabili şi haideţi să punem împreună umărul ca să facem România aşa cum ne-o dorim!", a spus Marcel Ciolacu, care i-a salutat pe participanţi în limba romani, potrivit Agerpres.

"Vreau ca împreună cu voi şi cu toţi cei din sală să schimbăm ceva extrem de important - statutul femeii rome. În unele comunităţi este mare nevoie de acest lucru", a mai spus premierul, care a amintit și că istoria romilor se va putea studia în școli ca o materie opțională.

"Cred că trebuie să reîncepem să inovăm în domeniul incluziunii şi să avem mai mulţi aliaţi între colegii social-democraţi din Europa", a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Premierul susține că "mai toate deciziile bune pentru romi" au fost adoptate în timpul guvernărilor PSD. "Avem în Guvern secretari şi subsecretari de stat romi, consilieri în prefecturi, câţiva primari, dar şi sute de consilieri locali romi, aleşi pe listele PSD. Eu vă propun astăzi să avem mai mulţi în toată ţara, dar în acelaşi timp vă spun că trebuie să apărăm şi ceea ce avem, pentru că mesajele populiste şi mincinoase bântuie ca nişte stafii prin diverse comunităţi. V-au minţit că facem legi ca să furăm copii şi vedeţi bine că nu s-a întâmplat. Au o nouă minciună şi o nouă provocare, cea cu cash-ul. E cineva de aici care nu are cash la el?", a spus Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite