Ciolacu: Exclus să avem anticipate. România are nevoie de stabilitate

0
Publicat:

Președintele PSD a declarat, marţi, că în calitate de om politic niciodată nu exclude nicio variantă, dar ca om de stat, din punctul său de vedere, este exclus să avem anticipate, deoarece România are nevoie de stabilitate.

Marcel Ciolacu, șeful PSD FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu, șeful PSD FOTO Inquam Photos

Ca şi om politic niciodată nu exclud nicio variantă. ca şi om de stat, din punctul meu de vedere, este exclus să avem anticipate, deoarece România are nevoie de stabilitate”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

Șeful PSD a subliniat că în prezent „suntem într-o criză regională de securitate şi nu crede că România, Europa şi parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA în acest moment îşi permit alegeri anticipate sau altfel de crize în România”.

Președintele PSD a invocat situația regională. „Uitaţi-vă la ce se întâmplă la ţările din jur”, completat el. De asemenea, întrebat când se va vota la Camera Deputaţilor proiectul pensiilor speciale, Ciolacu a răspuns: „În timp util”.

Ce a zis Iohannis despre anticipate

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat luni cum vede problematica anticipatelor. „Dacă, ad absurdum, nu se întâmplă așa și lucrurile se îndreaptă spre o situație de așa-zise alegeri anticipate, care expressis verbis nu sunt prevăzute în Constituție, dar, evident, ele pot avea loc, complicat de ajuns acolo, atunci va fi decizia Coaliției și eu mă voi implica pentru a garanta stabilitatea țării, pentru a garanta un mers normal al lucrurilor publice. Până la urmă, alegeri vor fi, cel mai târziu la sfârșitul anului viitor. Încă o dată, eu cred că se va întâmpla rotația la conducerea Guvernului și sunt convins că această coaliție va merge mai departe. Cum va arăta acest lucru în detaliu vom vedea, însă nu sunt motive de îngrijorare. Nu vreau să dau exemple din vecinătatea mai apropiată sau mai îndepărtată, dar nu vom avea alegeri după alegeri, după alegeri, după alegeri. Deci România va fi guvernată și va rămâne o țară stabilă și prosperă”, a punctat Iohannis. 

Șeful statului a dat explicații despre rațiunea. „Această coaliție a apărut ca un rezultat al rațiunii politice. România a înțeles că vor veni multe crize. Politicienii au înțeles, spre surprinderea multora, că țara trebuie guvernată de un guvern cu o susținere solidă în Parlament. Așa s-a creat coaliția care guvernează România de mai bine de un an, un guvern codus de premierul Ciucă care a reușit să evite un impact grav al tuturor crizelor prin care am trecut până acum, atât criza energetică, cât și criza de securitate, și așa mai departe. Am fost întrebat de multe ori dacă sunt mulțumit de felul în care s-a guvernat. Da, sunt mulțumit, fiindcă ceea ce trebuia să facă Coaliția și Guvernul, să treacă România prin criză, au făcut-o cu succes. Ah, că nu absolut toate detaliile au fost rezolvate, este iarăși adevărat, dar nici nu cred că s-a așteptat cineva ca această coaliție să funcționeze numai cu foarte bună înțelegere și numai cu soluții ideale. Este o coaliție politică complicată, între PNL și PSD, și trebuie să vedem partea plină a paharului, s-au înțeles și au rezolvat problemele cu care s-au confruntat”, a completat Iohannis. 

„Întrebarea care se pune în spațiul public, și dumneavoastră ați pus-o la microfon, este cum se continuă, fiindcă în câteva luni sau săptămâni ar trebui să se producă rotația la conducerea Guvernului. Eu cred că această rotație este posibilă și se va întâmpla. Nu cred că în momentul de față există o alternativă viabilă la această coaliție, și partidele au înțeles, toate partidele au înțeles acest lucru. În același timp, această rotație, sigur, va veni cu probleme suplimentare care trebuie negociate. În măsura în care va fi nevoie, mă voi implica pentru a garanta stabilitatea și bunul mers al lucrurilor”, a completat președintele. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite