Ciolacu, după întâlnirea cu sindicatele: „Posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate”. Ce alte măsuri urmează să fie luate

0
Publicat:

Liderul PSD a transmis un mesaj în urma discuțiile purtate la Guvern cu reprezentanții sindicatelor din Sănătate. Marcel Ciolacu a punctat că angajații din sistemul sanitar sunt „cei care au stat în prima linie a luptei cu pandemia, în timp ce alții fumau și beau în Guvern”.

Marcel Ciolacu, liderul PSD FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, liderul PSD FOTO: Inquam Photos

„Așa cum am spus, am stopat orice negociere politică până la rezolvarea problemelor sociale din țară.  Astăzi am avut o discuție foarte aplicată cu reprezentanții sindicatelor din Sănătate, alături de ministrul Alexandru Rafila. Angajații din sistemul sanitar sunt cei care au stat în prima linie a luptei cu pandemia, în timp ce alții fumau și beau în Guvern”, a anunțat Marcel Ciolacu, într-o postare pe Twitter.

Liderul PSD susține că respectul față de angajații din sistemul sanitar trebuie să fie tradus și prin fapte, iar din acest motiv astăzi le-a fost răspuns acestora la solicitări.

„Toate salariile din sistem vor fi aduse la grila convenită prin legea salarizării unitare. Posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate. Voucherele de vacanță vor fi acordate pentru toți angajații din sistem. Iar viitoarea lege a salarizării va rezolva toate inechitățile actuale”, a punctat președintele Camerei Deputaților.

Marcel Ciolacu a subliniat că aceste măsuri reprezintă „un pas în direcția corectă”.

„Sunt hotărât să continuăm același tip de dialog, cu soluțiile pe masă, în zilele viitoare și cu liderii sindicali din educație, transporturi și poliție. Împreună, sunt convins că vom reuși să oferim rezolvări coerente care să răspundă cât mai eficient nemulțumirilor manifestate acum în societate”, a afirmat liderul PSD pe Facebook.

Premierul Ciucă și Marcel Ciolacu s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții Uniunii Sindicale Sanitas pentru a dialoga pe tema prioritățile de finanțare din sistemul medical. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, principalele priorități asupra cărora au fost agreate soluții vizează deblocarea angajărilor din sistem, eliminarea inechităților și noul sistem de salarizare. 

La întâlnire au mai participat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu și consilierul onorific al premierului, doctorul Nelu Tătaru.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite