Ciolacu, după ce Parlamentul a decis majorarea salariilor pentru bugetari: „Se va proroga termenul. Noi, demnitarii, trebuie să strângem cureaua”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor. FOTO: Inquam Photos/ George Călin
Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

După ce săptămâna trecută Parlamentul a votat majorări salariale pentru mai multi funcţionari publici, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că decizia va o prorogată. Liderul PSD a mai precizat că, în acest moment, „demnitarii trebuie să strângă cureaua”.

„Cu certitudine azi, în coaliţie, vom lua decizia, dacă legea trece de CCR, să prorogăm termenul de aplicare pentru demnitari. (...) Azi vom ieşi cu o decizie că nu se vor mări salariile pentru demnitari. Dacă va fi promulgată Legea, se va da OUG de prorogare. (...)

Cred că în acest moment noi, demnitarii, trebuie să strângem cureaua şi să participăm la acest efort comun, restul sunt legi pe care trebuie să le respectăm, fiindcă se trece printr-o situaţie destul de dificilă. S-a prorogat termenul, dar în acest moment cunoaştem că avem inflaţie şi scumpiri mari, e normal să avem măriri. Astăzi am mărit şi valoarea tichetelor pentru zona privată”, a declarat Ciolacu, miercuri, la Parlament. 

În urmă cu o săptămână, Parlamentul a adoptat două proiecte prin care sunt introduse noi sporuri în unele ministere, unele de până la 50% din salariul de bază, precum şi o majorare cu câteva sute de lei a lefurilor tuturor bugetarilor. USR a anunţat că va ataca la CCR.

După adoptarea proiectelor, Marcel Ciolacu a declarat că membrii Coaliţiei au decis creşterea veniturilor pentru cei care gestionează fonduri europene şi că este, de fapt, vorba despre o lege prin care se pune în aplicare o prevedere mai veche, nefiind vorba de o „pomană”. Şeful PSD a mai afirmat că în cazul în care majorarea nu este sustenabilă, „nu va fi pusă în aplicare”, susţinând însă că „este în acest moment totul sustenabil”. „Cred că toţi românii trebuie să aibă venituri mai mari”, a mai spus Ciolacu. 

Vezi şi: Dezmăţ bugetar: noi sporuri şi măriri de lefuri, decise de Parlament

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite