Cine se pregăteşte să intre în lupta pentru Primăria Sectorului 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Popesc Piedone FOTO Facebook
Vlad Popesc Piedone FOTO Facebook

Încarcerarea lui Cristian Popescu Piedone a forţat partidele să-şi pregătească oameni pentru alegeri parţiale la Sectorul 5. La prima vedere, cu o şansă în plus pleacă fiul fostului primar, indiferent de partidul care-l susţine

Scaunul de primar al Sectorului 5 e râvnit de mai mulţi politicieni. Fiul fostului primar, Vlad Popescu Piedone, a fost primul care şi-a anunţat candidatura la conducerea primăriei, după condamnarea tatălui său. Vlad Popescu Piedone pare să aibă un atu dacă intră în cursa pentru primărie. Potrivit unor surse din Coaliţia de guvernare, Piedone junior beneficiază de o intenţie de vot peste a posibililor rivali. Iar pe acest lucru mizează şi tatăl său, care din închisoare face lobby pentru fiul său.

Un semn de întrebare este cine îl va susţine în cursa pentru primărie. Potrivit informaţiilor „Adevărul”, Marcel Ciolacu nu este de acord cu susţinerea lui Piedone junior, pe motiv că ar aduce o imagine negativă asupra partidului. Însă tot Ciolacu a fost cel care a permis punerea lui Vlad Piedone pe lista de deputaţi de Suceava în 2020, deşi acesta nu avea nicio treabă nici cu judeţul, nici cu PSD. Piedone junior venea pe filiera Partidului Puterii Umaniste, fondat de Dan Voiculescu.

De altfel, o variantă este ca Piedone junior să candideze susţinut de PPU, dar nici acest partid nu s-a pronunţat. Fiul lui Cristian Popescu Piedone e curtat şi de Alianţa pentru Unirea Românilor, care nu ar avea nimic împotrivă să atragă un fost PSD-ist.

Potrivit informaţiilor „Adevărul”, liderul PSD, Marcel Ciolacu, ar vrea varianta Alexandru Petrescu, de la filiala PSD Sector 1, în timp ce Gabriela Firea ar fi vrut iniţial să meargă cu fostul primar de sector Daniel Florea, dar relaţiile cu aceasta s-au răcit. De altfel, surse social-democrate susţin că Florea face lobby pentru candidatura sa pe funcţia pe care a ocupat-o în perioada 2016-2020. Social-democraţii sunt cei din Coaliţie care nu vor grăbirea lucrurilor în ceea ce priveşte situaţia de la Sectorul 5.

Varianta liberală

Din partea liberalilor şi-a anunţat candidatura vicepreşedintele sectorului 5, Mario de Mezzo, acesta fiind singura posibilă variantă văzută în partid, deşi PNL nu prea are mari şanse la fotoliul conducerii primăriei sectorului.

Liderul liberal şi-a anunţat intenţia de a candida într-un interviu pentru DC News, explicând că are direcţii strategice mari, urgente şi necesare, printre care curăţenia, siguranţa cetăţeanului, sănătatea, accesul rutier şi sportul. Liberalul a mai anunţat că are în vedere mai multe proiecte.

Dimitriu, încă o dată

USR l-a propus pentru preluarea funcţiei pe Alexandru Dimitriu, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi fost concurent la emisiunea tabloid „Insula Ispitelor”, care şi-ar dori „ca administraţia locală să îndeplinească trei criterii majore: bun-simţ, empatie şi profesionalism”. Dimitriu a fost şi în 2020 propunerea USR-PLUS pentru Primăria Sectorului 5, însă, în urma negocierilor cu liberalii, candidatul alianţei dintre liberali şi USR a ajuns să fie Cristian Băcanu, care a pierdut cursa în faţa lui Piedone. Fostul secretar de stat face parte din grupul PLUS din cadrul USR.

Potrivit unor surse guvernamentale, Executivul nu ar avea de gând, pentru moment, să declanşeze alegeri. Atât programarea acestui scrutin, cât şi a altora din ţară ar fi ţintită spre toamnă, motivul principal fiind chiar prezenţa la urne, guvernanţii dorind să evite obţinerea unui procent scăzut.

Interimar până în toamnă

În prezent. conducerea interimară a primăriei a fost preluată de viceprimarul Constantin Melnic, după ce timp de o lună un alt viceprimar a fost responsabil, Mircea Nicolaidis, având atribuţiile delegate de Cristian Popescu Piedone. Diferenţa e că Melnic este reprezentant al PSD, în timp ce Nicolaidis era din Partidul Puterii Umaniste.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite