Certificatul verde nu va fi obligatoriu în magazinele esenţiale, de alimentaţie sau farmacii. Liberalii vor susţine măsura în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin
Premierul Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin

Liberalii au discutat, vineri, în şedinţa Biroului Executiv, despre anunţul făcut de premierul interimar, Florin Cîţu, privind introducerea certificatului verde în magazine, aceştia stabilind că documentul nu poate fi obligatoriu în magazinele esenţiale, alimentare şi farmacii. Florin Cîţu a anunţat că măsura este asumată de PNL, deşi este nepopulară şi va fi promovată în Parlament.

Florin Cîţu a anunţat după şedinţa BEx că Partidul Naţional LIberal susţine demersurile pentru introducerea certificatului verde, mai puţin în magazinele esenţiale. „Ştiu că este un subiect nepopular, îmi asum, dar este o soluţie prin care putem să nu introducem un lockdown”, a spus premierul interimar. Cîţu a mai arătat că măsura va fi promovată în Parlament.

Practic, are loc o răzgândire a preşedintelui PNL. Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat joi, după şedinţa de Guvern, că nu se ia în calcul carantinarea municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, unde rata de infectare a depăşit 15 infectări la 1.000 de locuitori. Totuşi, Cîţu a transmis că se discută despre introducerea certificatului verde „la orice activitate economică unde intrăm în contact cu persoane”.

„La orice activitate economică pe care o avem în România, unde intrăm în contact cu persoane, să avem certificatul verde. Dacă dorim să avem economia deschisă cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult”, a mai declarat premierul interimar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite