Celebrul robot ION se updatează. Cum va funcționa

0
Publicat:

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a declarat, duminică, că robotul ION își face actualizările şi va trece într-o etapă mult mai utilă pentru români. Potrivit oficialului, un modul care va folosi modelul Chat GBT va putea în curând oferi răspunsuri practice cu privire la reînnoirea actelor. 

Bogdan Ivan: Robotul ION va oferi informații cu privire la reînoirea buletinului Foto: Arhivă
Bogdan Ivan: Robotul ION va oferi informații cu privire la reînoirea buletinului Foto: Arhivă

Robotul ION se updatează şi trece într-o etapă mult mai utilă pentru români şi tinerii care l-au generat sunt extraordinari. Lucrăm acum la un modul în care folosind modelul Chat GBT să vină cu răspunsuri practice legate de asistenţa pentru reînnoirea documentelor. Dau un exemplu foarte simplu. Vei putea să îl întrebi pe robotul Ion direct de pe telefon: mi-a expirat buletinul ieri, sunt din Sectorul 6, ce trebuie să fac. Iar robotul Ion o să răspundă: online faci programare pentru reînnoirea buletinului după care te deplasezi fizic pe strada X la serviciul de înnoire a documentelor între ora 8 – 14 la ghişeul 3”, a afirmat ministrul Bogdan Ivan, la Digi 24, conform News.ro.

Fostul premier Nicolae Ciucă a anunțat pe 1 martie 2023 un proiect care are rolul de a informa în timp real Executivul cu privire la propunerile, problemele și dorințele românilor, prezentând primul consilier guvernamental care folosește inteligența artificială.

Șeful Executivului de atunci a subliniat că este vorba despre un proiect realizat de cetățeni români, anunțând că robotul va primi titlul de consilier onorific al premierului. 

„Astăzi avem o surpriză care nu aparține Guvernului, ci unor români care au avut o inițiativă de apreciat. Guvernul României marchează, astfel, o premieră, aș putea să îi spun, la nivel național și internațional. Discutăm despre primul consilier guvernamental care folosește inteligență artificială, este aici în stânga mea - numele lui este ION, vine de la transpunerea în oglindă a sintagmei NOI”, preciza Nicolae Ciucă în ședința de Guvern.       

PoliticăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite