Ce spun liderii PDL despre „supărarea“ lui Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzaţiile cu care şeful statului a mitraliat marţi seară, la postul public de televiziune, tabăra democrat-liberală au stârnit fie comentarii ironice, fie regrete tardive. Radu Berceanu a fost singurul dintre „greii PDL“ care a reacţionat, ironizându-l pe Băsescu. Alţi lideri PDL s-au grăbit să-şi pună cenuşă-n cap pentru verdictul în cazul Păsat.

Ameninţarea preşedintelui că va rupe punţile cu PDL, după votul împotriva arestării lui Dan Păsat, a fost pusă de senatorul Radu Berceanu pe seama „supărării", care nu este însă valabilă şi pentru democrat-liberali. „O fi supărat, dar de dânsul depinde decizia, nu e o chestiune reciprocă, ci una unilaterală. Noi nu suntem supăraţi", a declarat fostul ministru al Transporturilor, susţinând că îi sunt necunoscute motivele atitudinii lui Băsescu.

După reproşurile adresate de şeful statului „marilor bărbaţi din PDL", care au dovedit în debutul competiţiei pentru şefia partidului că au „dimensiune politică limitată", Berceanu i-a întors preşedintelui ironia.

Citiţi şi: Traian Băsescu despre cazul Păsat: Parlamentarii au facut un mare rău României astăzi

„Acum sunt nişte etape normale, care aşază lucrurile înainte de Congres, singura diferenţă este că, la alegerile anterioare, nimeni nu făcea recomandări", a spus Berceanu, susţinând că lupta începută în PDL în prezent nu diferă de cea de la precedentele competiţii la care participa şi Traian Băsescu.

Deşi vizat direct de „supărarea" lui Băsescu, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a preferat ieri să se abţină de la orice comentariu, după ce recent i-a transmis şefului statului că „nu-i acceptă ordinele".

„Nu poate interveni nicio ruptură"

„Supărat" i s-a părut Băsescu şi vicepreşedintelui PDL Cezar Preda, convins însă că nu poate exista o ruptură între partid şi şeful statului. „Domnul preşedinte şi-a manifestat supărarea şi a fost corect. Supărarea lui este reală, iar noi trebuie să găsim soluţii pentru a evita astfel de situaţii pentru care preşedintele să ne atragă atenţia", a declarat Cezar Preda. „Sunt nişte greşeli în momente sensibile, dar nu poate interveni nicio ruptură", a completat vicepreşedintele PDL.

Atât el, cât şi deputaţii PDL Mircea Toader, Raluca Turcan sau Sulfina Barbu au spus ieri că se impune demisia lui Dan Păsat din Camera Deputaţilor. Mai mult, democrat-liberalii au adus ieri în discuţie şi demisia fostului ministru Monica Iacob Ridzi. Elena Udrea a susţinut că atacurile lui Băsescu sunt un avertisment pe care PDL trebuie să-l ia în serios.

Baconschi se cere prim-vicepreşedinte

Referindu-se la comentariile şefului statului privind începutul campaniei pentru şefia partidului şi la diferenţa dintre garda veche şi „reformişti", Cezar Preda a susţinut că aceste „categorii", de fapt, nici nu există, partidul dând dovadă de unitate. Preda a salutat anunţul ministrului de Externe, Teodor Baconschi, care a declarat că „ar trebui să fie unul dintre prim-vicepreşedinţii echipei naţionale de conducere a PDL", pentru a recredibiliza partidul „în forţă".

„Îmi place de el, îl susţin, e un câştig", a spus Preda. Baconschi a fost lăudat şi de şeful statului, care l-a pus, alături de Sever Voinescu, Monica Macovei şi Traian Ungureanu, pe lista celor care ar trebui să participe la reformarea partidului. „E măgulitor ce spune preşedintele. Eu nu m-am gândit însă la ce funcţie să candidez şi pe lista cui", a reacţionat şi Sever Voinescu.

"Fără Băsescu, singuri împotriva lui Vântu, Voiculescu sau Patriciu, PDL nu ar fi condus România."
Elena Udrea
secretar executiv al PDL

"O fi supărat Băsescu. Nu cunosc motivele, dar de dânsul depinde decizia, nu e o chestiune reciprocă, ci una unilaterală."
Radu Berceanu
senator PDL

PDL vrea să-l suspende pe Păsat

Deputatul PDL Dan Păsat ar putea fi suspendat din partid, a declarat Raluca Turcan, după o întâlnire informală pe care democrat-liberalii au avut-o, ieri, în biroul Robertei Anastase. La întrevedere au mai participat liderul grupului PDL, Mircea Toader, Sulfina Barbu şi Sever Voinescu.Traian Băsescu i-a criticat marţi seară pe democrat-liberali, susţinând că, după cazul Păsat, „nu mai aşteaptă nimic de la PDL". El a adăugat că „bărbaţii politici din PDL" şi-au arătat „dimensiunea mică".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite