Ce condiţii pune Ponta ca să asigure cvorumul pentru instalarea noului Guvern: „Domnul Orban are timp până luni la ora 14.00“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Mediafax
Victor Ponta FOTO Mediafax

Liderul Pro România, Victor Ponta susţine că parlamentarii formaţiunii sale nu votează guvernul Ludovic Orban, dar că se gândesc să intre în sala de plen pentru a asigura cvorumul de şedinţă. Ponta pune o condiţie: Ludovic Orban să-i schimbe pe cei trei miniştri care au primit aviz negativ la audierile din comisiile parlamentare: Florin Cîţu, Violeta Alexandru şi Ion Ştefan. Ludovic Orban refuză.

„O să discutăm luni dimineaţă (dacă asigurăm cvorumul, n.red), toţi parlamentarii Pro România. În măsura în care domnul Orban nu respectă regulile din Parlament, să schimbe cei 3 miniştri respinşi de comisii...Ştiţi, am avut şi eu majoritate cu USL de 70%, a picat un ministru în comisie, l-am schimbat imediat, domnul Cioloş a schimbat, domnul Orban zice că la el nu se aplică regulile. Domnul Orban are timp până luni la ora 14.00 să facă o chestiune de bun simt, să propună alţi miniştri în locul celor picaţi. Aici nu vorbim de orice miniştri, vorbim de Muncă, Finanţe şi Dezvoltare Regională, trei poziţii importante”, a spus Ponta la România TV.

Liderul PLUS Dacian Cioloş a vorbit la „Adevărul Live” despre cum arată scena politică din România şi a mărturisit faptul că este „o dramă” faptul că după patru ani de la tragedia de la Colectiv votul pentru învestirea noului Guvern să fie la mâna lui Victor Ponta, premierul de la acea vreme.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite