Cioloş, despre faptul că la patru ani de la Colectiv, Ponta e decisiv pentru noul Guvern: O dramă pe care trebuie să ne-o asumăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Ciolos - FOTO Eduard Enea
Dacian Ciolos - FOTO Eduard Enea

Liderul PLUS Dacian Cioloş a vorbit la „Adevărul Live” despre cum arată scena politică din România şi a mărturisit faptul că este „o dramă” faptul că după patru ani de la tragedia de la Colectiv votul pentru învestirea noului Guvern să fie la mâna lui Victor Ponta, premierul de la acea vreme.

Întrebat despre cum vede lucrurile având în vedere că la patru ani de la tragedia de la Colectiv votul pentru învestirea noului Guvern depinde de Victor Ponta, Cioloş a afirmat că este o „dramă”, însă subliniază că ţara noastră se află într-un moment al istoriei în care se poate schimba în bine.

„E o dramă pentru noi şi e o dramă care trebuie să ne-o asumăm. Cei care atunci după Colectiv au ieşit în stradă şi cei care au ieşit în stradă şi după OUG trebuie să ne asumăm să mergem până la capăt. E foarte important ca oamenii să înţeleagă că drumul pe care l-am început mai are încă câţiva metri şi kilometri de parcurs. Suntem într-un moment al istoriei de la Revoluţie încoace cum n-am avut. N-am avut astfel de momente favorabile să schimbăm în bine Româia. Dar trebuie să mergem până la capăt. Dacă doar cârpim pe ici pe colo şi ne mulţumim cu puţin, în continuare partide sau politicieni care au dus România în momentul de faţă vor avea în continuare un cuvânt de spus. Şi oricât s-ar democratiza ei şi oricât s-ar da de o parte sau de alta ca să rămână tot timpu la putere, cu astfel de oameni nu poţi să contruieşti pe termen lung“, a spus Cioloş. 

Liderul PLUS a mai explicat apoi România se află într-un moment favorabil al istoriei şi a criticat criticat partidele tradiţionale, pentru că ar fi responsabile de ce s-a întâmplat în ţară până acum.

Cred că e un moment favorabil în care chiar putem schimba lucrurile pentru ca astfel de partide făcute din reziduurile altor partide care sunt responsabile de ce s-a întâmplat în România până acuma să nu mai facă jocurile politice. De asta avem nevoie de alegeri anticipate.

Interviul integral cu Dacian Cioloş: Nu ar fi fost rău ca USR să-şi fi asumat guvernarea. PSD trebuie să meargă la coşul de gunoi al istoriei. Raed Arafat trebuie să demisioneze

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite