Cătălin Rădulescu, despre tragedia din Caracal: STS şi toţi poliţiştii responsabili vor plăti nu cu demisii ci cu trimiterea lor în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat duminică că va face tot posibilul ca vinovaţii din cazul de la Caracal să plătească şi a cerut CSM-ului să înceapă evaluarea fiecărui judecător  asupra căruia ar plana suspuciuni că protejează reţele de proxeneţi. Acesta a cerut apoi demiterea conducerii STS şi trecerea sa în subordinea Ministerului Apărării. La final acesta i-a criticat şi pe poliţişti.

„Plâng la aflarea veştii, că criminalul monstru a recunoscut că le-a omorât pe cele doua fetiţe. Nici nu vreau să mă gândesc prin ce chinuri au trecut aceste fetiţe de vârsta fetiţei mele. Doamne Dumnezeule mare! Vreau să fac o promisiune familiilor îndoliate: voi face totul şi nu mă voi opri până când toţi vinovaţii: judecător, procuror, STS şi toţi poliţiştii responsabili vor plăti nu cu demisii ci cu trimiterea lor în judecată pentru complicitate la omor, abuz în serviciu şi grava neglijenţă şi vor ajunge în puşcărie. Toţi, criminalilor care sunteţi plătiţi inclusiv din banii acestor familii, şi care ar fi trebuit să protejaţi şi salvaţi viaţa fetelor lor, toti veţi raspunde”, a scris Rădulescu pe Facebook

Deputatul a transmis apoi CSM-ului să înceapă evaluarea judecătorilor şi procurorilor asupra cărora există suspiciuni cum că ar proteja sau favoriza reţelele de crimă organizată, proxenetism şi a clanurilor de interlopi pentru a-i elimina din sistem. Rădulescu a avut apoi o cerinţă asemănătoarea şi pentru ministerul de Interne, căruia i-a cerut să-i verifice pe poliţişti, şi a subliniat că conducerea STS ar trebui demisă iar instituţia să treacă în subordinea Ministerului Apărării.

Cer deasemeni Parlamentului României, colegilor mei, începerea urgentă a unei anchete asupra activităţii STS, a modului de cheltuire a banilor şi cer demiterea întregii conduceri a STS cât şi trecerea STS la Ministerul Apărării. Dragi colegi parlamentari şi membrii ai guvernului, va spun astăzi cu lacrimi în ochi, că dacă de astăzi nu ne implicăm toţi şi nu cerem tuturor: CSM, Parchetul general, Minister de interne, Minister de justiţie, să înceapă urgent eliminarea din sistem a tuturor poliţiştilor, procurorilor sau judecatorilor care pe banii romanilor, şi-au bătut joc de uniformă şi de rolul pe care îl au în aceste instituţii şi care de ani de zile, închid ochii, eliberează, dau neînceperi de urmărire penală, închid dosare sau nu condamna, interlopi, reţele de proxenetism sau de crimă organizată care răpesc copii şi femei, care vând droguri, care şantajează , estorcheaza sau terorizeaza comunităţi de oameni în fiecare oraş”, a adăugat „deputatul AKM”.

Rădulescu a adăugat apo că „astăzi începe momentul zero”, şi a criticat din nou poliţiştii pe motiv că nu au reşit să depisteze la timp locaţia Alexandrei, amintind cazul poliţistului împuşcat la Timiş.

„Astăzi începe momentul zero. Avem şi aveţi toţi copii, şi nu putem accepta: ca STS sau poliţia romană în 2019 nu au putut depista adresa unde era sechestrată fetiţa, ca un judecator ştiind că o fetiţa minoră e sechestrată, nu a eliberat mandat pentru intrarea imediată în locuinţă, că un procuror nu cerut poliţiştilor să intre urgent în locuinţă sau că poliţiştii au aşteptat ore întregi în faţa locului unde o fetiţa era omorâtă.

Dar atunci criminalilor, când trebuia sa depistaţi un om politic sau un om de afaceri, cum făceaţi ca îl depistaţi oriunde, atunci când trebuia să luaţi cu forţa un copil pentru o familie de americani cum aţi intrat imediat într-o casă, când luaţi politicienii şi oamenii de afaceri cu cătuşe noaptea cum făceaţi sau atunci când unul de-al vostru era împuşcat in Timiş, cum aţi putut depista imediat criminalul şi aţi pătruns în incintă ? Când a fost vorba sau este vorba de un cetăţean de rând, sau nişte fetiţe v-aţi uitat jurământul, deontologia profesională  Astăzi este ziua pe care noi nu o vom uita, eu nu o voi uita, şi este ziua din care, toţi trebuie să ne implicăm şi să curăţim sistemul de aceste jeguri umane, pentru că altfel după Sorina şi după Alexandra şi Luiza nu va mai exista o alta zi! Ori noi curăţim împreună sistemul de mizerie şi otravă ori românii vor exploda şi îşi vor face dreptate singuri de acum încolo”, a conchis deputatul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite