Care este pentru PDL miza reală a comasării alegerilor?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strategie în etape
Strategie în etape

Guvernul a decis comasarea alegerilor locale şi generale, asumându-şi răspunderea în parlament pentru acest proiect de lege. Decizia are, desigur, câteva justificări: reducerea cheltuielilor de la buget şi o participare mai largă a cetăţenilor la procesul electoral. Aşa cum am arătat în dezbaterea de ieri, aceste justificări se dovedesc a fi de fapt minciuni.

Motivaţiile reale sunt altele:

1.Atât PDL cât şi UNPR, doresc să profite electoral de pe urma numărului în creştere de primari şi preşedinţi de Consilii judeţene în funcţie, care au părăsit tabăra opoziţiei pentru a susţine puterea.

Toţi aceştia pot să asigure partidului pe listele căruia vor candida, atât susţinerea propriilor lor reţele clientelare, cât şi suportul financiar al administraţiilor locale pe care le controlează. În contextul în care alegerile locale ar avea loc la termen, această forţă reală în teritoriu a partidelor din coaliţia de guvernare ar putea aduce un rezultat favorabil partidelor din USL.

Click aici pentru a afla care sunt motivațiile reale ale PDL pentru comasarea alegerilor și spune ș tu dacă ești de acord cu asumarea răspunderii pentru acest ptoiect de lege

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite