Bolojan, despre candidatura sa la şefia PNL: E adevărat că am avut astfel de discuţii. Trebuie să ai susţinerea unor organizaţii care au confirmat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Oradei, Ilie Bolojan, a declarat, într-un interviu acordat Digi24, difuzat duminică, faptul că a avut discuţii privind candidatura sa la şefia PNL. Acesta a subliniat că, pentru moment, nu vrea să candideze, însă o persoană care vrea să-şi asume candidatura trebuie să aibă susţinerea organizaţiilor puternice.

Fostul secretar general al PNL Ilie Bolojan, actual primar al Oradei, a confirmat faptul că mai mulţi colegi ai săi au încercat să-l convingă să intre în cursa pentru şefia PNL. „E adevărat că am avut astfel de discuţii. Astăzi, nu am această intenţie. E greu să conduci un partid de la Oradea, de la Cluj. Un preşedinte trebuie să fie întotdeauna la sediul central“, a declarat fostul secretar general al PNL.  

Bolojan a precizat că intrarea într-o asemenea competiţie trebuie să aibă loc în momentul în care există o siguranţă a faptului că marile organizaţii vin şi susţin candidatura. „Atunci când te gândeşti să candidezi, trebuie să beneficiezi de susţinerea unor organizaţii care au oameni care au confirmat şi pe baza cărora să faci un schelet pentru a reconstrui partidul. Atunci când aceste organizaţii care au făcut rezultate - Botoşani, Suceava, Neamţ, Prahova, Braşov, Alba, Cluj, Arad, Bihor - nu se pronunţă, orice fel de candidatură e doar un anunţ“, a subliniat edilul Oradei. 

Întrebat despre modul cum se raportează PNL la Dacian Cioloş, Bolojan a punctat faptul că fostul premier nu e vinovatul pentru scorul liberalilor de al parlamentare. „Nu cred că dacian Cioloş a fost o cauză legată de scorul PNL. Din poziţia de prim-ministru, Guvernul putea să acţioneze şi într-un sens politic. Dumnealui s-a păstrat într-o poziţie de neutralitate“, a completat fostul secretar al PNL. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite