Blaga: Un scor electoral mai mic de 20% ar fi rău pentru ARD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PDL, Vasile Blaga FOTO Adevarul
Preşedintele PDL, Vasile Blaga FOTO Adevarul

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri seară, la un post tv, că un scor electoral mai mic de 20 la sută ar fi unul „rău" pentru partid şi pentru Alianţa România Dreaptă (ARD), în timp ce obţinerea a circa 25-30 la sută din opţiunile de vot ale românilor ar reprezenta un rezultat foarte bun.

„Un scor de sub 20 la sută ar fi un scor rău, dar un scor în jurul a 25-30 la sută ar fi un scor foarte bun. Cel mai bun scor pe care noi l-am scos vreodată a fost în 2008, de 34,6 la sută", a spus liderul PDL, la Realitatea tv.

Fiind întrebat cum comentează ultimele date ale unui sondaj Avangarde în care ARD are 15 la sută, Blaga a spus că el nu pune la îndoială nicio analiză sociologică, doar că nu compară „merele cu perele"

„Eu nu pun la îndoială nicio analiză sociologică. N-am plătit niciodată analize sociologice care să mă mintă. Dar nu compar niciodată mere cu pere. Lucrăm cu aceeaşi casă de sondare a opiniei publice de 17 ani, iar lucrurile arată cu totul altfel. (...) Nu contest nicio analiză sociologică, doar că nu cred decât în cele în care sunt obişnuit să văd că, pur şi simplu, niciodată nu au dat rateuri. Nu au dat rateuri nici când a fost vorba de alegeri prezidenţiale, nici de alegeri generale, nici măcar la referendum", a spus Vasile Blaga.

Sondajul realizat de GSSC Avangarde arată că USL ar obţine 62 la sută din intenţiile de vot ale electoratului, ARD ar primi 15 la sută din voturi, iar PP-DD ar fi votat de 14 la sută dintre alegători.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite