Barna îl apără pe fostul vânzător de telefoane propus de USR-PLUS vicepreşedinte la ANAF: Şi eu am vândut semnal de cablu în blocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Sămârtinean FOTO Facebook
Emil Sămârtinean FOTO Facebook

Vicepremierul Dan Barna a sărit marţi în apărarea lui Emil Sămârtinean, propus de către USR-PLUS ca vicepreşedinte la ANAF, după ce presa l-a criticat că nu ar avea experienţă pentru această funcţie.

Barna a acuzat „atacuri din presă”, după ce Economedia a scris, luni, că Biroul Naţional al USR l-a propus în funcţia de vicepreşedinte ANAF pe Emil Sămărtinean, un consultant pentru IMM-uri în vârstă de 37 de ani, fost vânzător de telefoane.

„Nu există niciun element pentru care colegul meu să nu fie numit în poziţia respectivă”, a declarat Dan Barna.

Întrebat despre experienţa lui Sămărtinean, Barna a precizat că „are experienţă în domeniul economic”.

„Şi eu am vândut semnal de cablu în blocuri în perioada studenţiei. Puteţi spune şi despre mine că am vândut cabluri. Nu văd de ce ar fi ruşinos sau în ce măsură vânzătorii de telefoane mobile sunt persoane care ar trebui să le reproşăm”, a declarat Dan Barna.

Vicepremierul a adăugat apoi că numirea lui Sămârtinean este asumată de partid şi că se aşteaptă ca premierul Florin Cîţu să o semneze.

„Este o numire pe care ne-o asumăm şi este un om în care am mare încredere. Cv-ul respectiv este un cv adecvat pentru poziţia respectivă. Este un atac de presă, nu este primul”, a mai spus Barna.

Biroul Naţional al USR l-a propus în funcţia de vicepreşedinte ANAF pe Emil Sămărtinean, un consultant pentru IMM-uri în vârstă de 37 de ani, ale cărui business-uri cumulează o cifră de afaceri de 50.000 de euro, deşi instituţia pe care o va coordona gestionează sume ce se ridică la sute de miliarde de lei. 

Sămărtinean a declarat luni, pentru Economedia că se califică „pentru a prelua orice funcţie politică la nivel de răspundere în Guvernul României sau în aparatul legislativ”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite