Barna anunţă ca va fi o propunere de text pentru desfiinţarea SIIJ în următoarele săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul Dan Barna FOTO: Mediafax
Vicepremierul Dan Barna FOTO: Mediafax

Vicepremierul Dan Barna a precizat că este probabil ca în două săptămâni să fie prezentată o propunere de text pentru desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ), în condiţiile în care a fost un blocaj pe această temă în coaliţie.

„Pe partea de justiţie s-a convenit în cadrul coaliţiei să fie pusă în dezbatere publică modificarea la Codul penal conform deciziilor Curţii Constituţionale şi sper să reuşim într-un termen relativ scurt să încheiem şi acest subiect. Pe al doilea subiect, privind avertizorii de integritate, s-a convenit ca proiectul de lege deja dezbătut în cadrul coaliţiei să fie transmis şi asociaţiilor - asociaţia comunelor, cea a municipiilor, oraşelor şi a consiliilor judeţene astfel încât să avem şi punctele de vedere ale unei componente importante de beneficiari ai acestei legi, iar la SIIJ s-a mai încercat să găsim câteva zone în care să găsim un compromis prin care această Secţie specială să poată fi desfiinţată. 

Vom veni probabil în două săptămâni cu o propunere de text prin care sper să găsim o variantă prin care să depăşim acest blocaj real care există în coaliţie. Subiectul SIIJ este unul care de mai multe zile este blocat în cadrul coaliţiei”, a explicat Dan Barna, după şedinţa de marţi a coaliţiei, la care premierul Cîţu nu a participat.

Liderul USR PLUS a adăugat că există o disponibilitate de dialog între partidele de coaliţie, inclusiv UDMR, cu privire la desfiinţarea SIIJ.

„Foarte clar, însă, varianta UDMR, aceea de a nu desfiinţa Secţia specială, ci doar de a o muta la Parchetul General ca o direcţie, nu este susţinută nici de către PNL, nici de către noi. De aceea încercăm să găsim o altă variantă. Trebuie discutate şi la Ministerul Justiţiei”, a conchis vicepremierul.

Vezi şi: Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite