Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelian Ion, ministrul Justiţiei. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
Stelian Ion, ministrul Justiţiei. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, anunţă lansarea în dezbatere publică a modificărilor aduse Codului penal, precizând că există un acord în coaliţie în acest sens, şi a Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2021-2025. Ministrul a subliniat că va insista pe măsurile de protecţie a celor care semnalează fapte de corupţie sau comportamente neetice în instituţiile de stat, dar şi în mediul privat.

Stelian Ion a prezentat marţi, într-o postare pe Facebook, mai mulţi „paşi concreţi pentru a repara legile, pentru combaterea corupţiei şi pentru un sistem de justiţie eficient".

„Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal, existând un acord în coaliţie pentru acest demers. Vor fi 30 de zile pentru observaţii şi propuneri din partea oricui este interesat, iar Ministerul Justiţiei le va analiza şi le va prelua pe cele care aduc soluţii îmbunătăţite”, a anunţat ministrul.

Totodată, Stelian Ion a mai adăugat că se lansează în dezbatere publică Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025.

„Am prezentat coaliţiei proiectul de transpunere a Directivei privind avertizorii de integritate. Insistăm pe măsurile de protecţie a celor care semnalează fapte de corupţie sau comportamente neetice în instituţiile de stat, dar şi în mediul privat. Voi discuta şi cu reprezentanţii administraţiei locale despre rolul crucial pe care îl au avertizorii de integritate pentru protejarea interesului public în primării”, a transmis Stelian Ion.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri